1. Homepage
  2. Onderwijs

5 tips voor een winnende ouder-leraarrelatie

5 tips voor een winnende ouder-leraarrelatie
0

5 tips voor een winnende ouder-leraarrelatie

Achter elke succesvolle openbare schoolleerling staat een geweldige openbare schoolleraar.En geweldige leraren maken geweldige openbare scholen.Maar leraren kunnen het niet alleen.

Het onderzoek is duidelijk: leerlingen presteren beter op school als hun ouders actief betrokken zijn bij hun onderwijs.

“Leraren helpen leerlingen te groeien en hun hoop en dromen waar te maken”, zegt Reg Weaver, voorzitter van de National Education Association.”En als ouders betrokken zijn bij het onderwijs van hun kinderen, zullen ze verder komen – en de scholen die ze bezoeken zijn beter.”

NEA, dat 2,8 miljoen leraren vertegenwoordigt,onderwijsondersteuningsprofessionals en andere docenten, biedt ouders vijf eenvoudige manieren om het hele jaar door meer betrokken te raken bij het onderwijs:

1.Neem regelmatig contact op met docenten.Wees proactief en wacht niet tot er zich een probleem of uitdaging voordoet voordat u actie onderneemt.

2.Maak kennis met de trajectbegeleiders en andere schoolmedewerkers.Onderwijsondersteuningsprofessionals kennen over het algemeen alle leerlingen op school en hun relatie met uw kinderen zal worden voortgezet als ze van de ene klas naar de andere gaan.

3.Woon schoolevenementen bij.Open dagen, ouder-leraarconferenties, dansavonden of andere schoolactiviteiten bieden ouders goede mogelijkheden om in contact te komen met leraren en schoolmedewerkers.

4.Vrijwilliger op school.Maak tijd vrij in uw schema om te helpen met toneelstukken op school, op te treden als hulp in de klas of begeleider van excursies.

5.Houd de communicatielijnen open.Of het nu de klasgenoten, vrienden of buren van uw kinderen zijn, leer anderen kennen – vooral ouders die kinderen hebben die naar dezelfde school gaan.Vorm steungroepen om te werken aan problemen en kwesties van wederzijds belang.

“Thuis is een verlengstuk van het leren dat in de klas plaatsvindt”, zei Weaver.”Als ouders betrokken raken bij het onderwijs van hun kind, wint iedereen.”

Je bent misschien geïnteresseerd in