1. Hoofdpagina
  2. Geschiedenis

Een korte geschiedenis van glasvezel

Een korte geschiedenis van glasvezel
0

Een korte geschiedenis van glasvezel

Glasvezel heeft nog steeds een mooie toekomst in de verschillende industrieën waarmee het in contact is gekomen.Met de enorme toepassingen in deze verschillende gebieden waar glasvezeltechnologie wordt gebruikt, kan men niet anders dan zich afvragen hoe een dergelijke ontdekking tot stand is gekomen, en verbaasd zijn over hoe dergelijke technologie zijn stempel blijft drukken op industrieën als de telecommunicatiesector, medische sector,militaire en ruimte-instellingen, verlichting, computernetwerken, televisie en nog veel meer.

Het is daarom passend om enkele details over de geschiedenis van glasvezel te leren.Het lijdt geen twijfel dat we inderdaad voordelen hebben gerealiseerd met deze technologie, en het is alleen maar gepast om respect te betuigen aan de geschiedenis van glasvezel – de momenten in de tijd die hebben geleid tot de ontwikkeling van deze waardevolle technologie.

Jaar 1800 in de geschiedenis van glasvezel

In het jaar 1840 konden natuurkundigen Daniel Collodon (Zwitser) en Jacques Babinet (Frans) aantonen dat het mogelijk isom licht langs waterstralen te leiden voor fonteindisplays.

In 1854 toonde de Britse natuurkundige John Tyndall aan dat licht in een hoek kon worden gebogen door een gebogen tuit van stromend water.

Het ruwe en oorspronkelijke concept van totale interne reflectie ontstond.Dit concept is in feite de basis van de werking van glasvezel.En dit principe heeft geleid tot de productie en het gebruik van glasvezel.

Eerste paar praktische toepassingen bedacht

Toepassingen als tandverlichting, het verzenden van beelden voor televisie,het verzenden van signalen naar faxsystemen was voorzien.Er werden patenten aangevraagd voor denkbare ideeën voor glasvezel, terwijl sommigen doorgingen met experimenteren om de eerste ontdekking te perfectioneren om waardevol gebruik te hebben in een bepaalde branche.

Mijlpalen in de geschiedenis van glasvezel

Een van die personen die beeldtransmissie via glasvezel demonstreert, is Heinrich Lamm, een student geneeskunde uit München.Vervolgens kwam Abraham Van Heel toen hij een kale vezel bedekte met een transparante bekleding, een bekleding die een lagere brekingsindex heeft dan het kernmateriaal.

Een andere mijlpaal in de geschiedenis van glasvezel is deontwikkeling van met glasvezel beklede vezels.Rond 1960 hadden deze met glasvezel beklede vezels ongeveer één decibel per meter demping.Dit was ideaal voor medische beeldvorming.

Nog in de jaren ’60 ontstond ook lasertechnologie.In de jaren zeventig ontwikkelden zich pure low-loss glasvezels.Deze ontwikkelingen legden de basis voor technologische integraties en gediversifieerde toepassingen voor de verschillende industrieën.

Fiber Optics Today

Voornamelijk overname van de telecommunicatie-industrie inin termen van het geprefereerde telecommunicatiemedium, is het ook gezien als een sterke golf in computernetwerkinfrastructuren en in de medische omgeving.Absoluut, elk veld of elke branche waar het bij betrokken is, is geschiedenis van glasvezel in wording.

Misschien bent u geïnteresseerd
geschiedenis-van-spanje

Over de auteur

Laat een reactie achter