1. Homepage
  2. Cyberbeveiliging

Cybercriminelen nader bekeken

Cybercriminelen nader bekeken
0

Cybercriminelen nader bekeken

Ik werk vanuit huis, de rustigste werkplek die ik tot nu toe kan bedenken.Als huisvrouw en parttime freelance schrijver dien ik artikelen in en abonneer ik me op verschillende respectabele schrijfnieuwsbrieven en doe ik eindeloos online onderzoek.Maar voordat ik me aanmeldde, las ik het privacybeleid, sommige kort en andere saai lang.

Ik ben slechts een van de miljoenen onbekende maar eerlijke internetgebruikers.Waarom zou ik me volgens mij zo druk maken over iemand in de internetgemeenschap die me het doelwit maakt van gemene trucs of intimidatie?

Desalniettemin voel ik me veilig als ik weet dat de websites waarin ik geïnteresseerd ben een toegewijd gevoel hebbenvan het beveiligingsbeleid.

Maar toen mijn computerscherm maanden geleden begon te knipperen alsof hij naar adem snakte en langzaam uitdoofde, gaf ik de schuld aan schommelingen in de elektrische stroom.Maar toen mijn bestanden verdwenen en mijn computer alarmerend niet meer meewerkte, verwees ik de zaak naar de expert, mijn man.

Voor het eerst werd ik getroffen door een computervirus.

Dat was het ook.niet zo eenvoudig als de computer loskoppelen, er een paar dagen op slapen terwijl een computerchirurg aan de schade werkt, zodat alles weer zo goed als nieuw kan zijn.

Ik zag maandenlang hard werken aan onderzoek, voltooide manuscripten opgeborgenop mijn harde schijf, lange uren online doorgebracht, tijd, geld en moeite die mijn partner heeft geïnvesteerd in het opzetten van het hele systeem, alles gaat verloren en verandert in niets.

Het proces van reparatie en herstel doorlopenreconstructie is pijnlijk vervelend, tijdrovend en kostbaar.

Ik was boos.Ik vatte het op als een aanval op mijn persoon.De dader heeft geen hart.

Een reeks verontrustende maar best interessante cyberinbraken die daarop volgden, zette me ertoe aan mijn nieuwsgierigheid te lessen en persoonlijk onderzoek te doen naar wat het gedrag inspireerde achter de verspilling van vaardigheden, tijd en middelen die betrokken zijn bijdeze schadelijke cyberachtervolgingen en andere kleine elektronische misdaden die eerlijke internetgebruikers het leven zuur maken.

CYBERDADERS

Iedereen die zonder uw toestemming uw huis binnendringt, pleegt in theorie een misdrijf.Uw computersysteem is een verlengstuk van uw grenzen en mag niet worden overtreden.Wanneer iemand op enigerlei wijze ongeoorloofde toegang tot uw computer verkrijgt of de computertechnologie gebruikt bij het plegen van een misdrijf, pleegt hij/zij een cybercriminaliteit.

De hacker is altijd de eerste persoon die in u opkomt als het gaat om cyberspaceschendingen.Immers, wie anders kan zo deskundig en brutaal genoeg zijn om in te breken in het computersysteem van iemand anders?

Hackers hadden nobelere doelen voor hun wezen.In de begindagen van de computertechnologie waren zij de computerexperts/genieën die computersystemen testten, met toestemming van de eigenaars, op mazen in de wet en betere programma’s aanbeveelden of de fouten zelf repareerden om elke poging om het defecte systeem te exploiteren door gevaarlijkere systemen te frustreren.’schepsels.’Ze hadden zelfs de Code of Ethics voor hackers.

Er zijn twee soorten hackers: de ethische professionals, de zeer bekwame professionals die hun vaardigheden verhuren aan organisaties die zich zorgen maken over de veiligheid van hun eigen netwerk.Ze vertegenwoordigen hackers van een eerdere generatie.Het andere type is de CyberRambos of gewone crackers, veracht door de Elite Hackers, Crackers kraken/breken systemen om oppervlakkige redenen.(UC San Diego Psycho. Dept.: Computer & Network Resources)

Maar door wat veel hackers tegenwoordig zijn geworden, is het moeilijk om hun destructieve gedrag toe te schrijven aan adel in plaats van regelrechte overtreding.

En hoe ze ook mogen heten, deze cybercriminelen zijn voor hun slachtoffers gewoon gezichtsloze en naamloze ‘hackers’ geworden.

OVER MOTIVES

Een online artikel van David Benton getiteld: ‘What’s Insideeen cracker?’van SANS (SysAdmin, Audit, Network, Security) Information Security Reading Room, vermeldt zeven psychologische profielen van kwaadwillende hackers zoals gedocumenteerd door de Canadese psycholoog Marc Rogers MA, Graduate Studies, Dept. of Psychology, University of Manitoba en een voormalig Police Computer Crimes Investigator:

Beginner/Tool Kit (NT): nieuw in hacken, beperkte computer-/programmeervaardigheden;vertrouw op kant-en-klare stukjes software (toolkits) die direct beschikbaar zijn op internet;

Internals (IT): ontevreden werknemers of ex-werknemers die bedreven zijn in hoe de interne systemen van het bedrijf werken;

Coders (cd) en virusschrijvers: programmeurs die zichzelf graag als elite willen zien;ze schrijven codes, maar niet voor persoonlijk gebruik.Ze hebben hun eigen netwerken om te experimenteren met ‘dierentuinen’.Ze laten het aan anderen over om hun codes in het “wild” of internet te introduceren.(Hacker Psych 101 door Jeremy Quittner);

Cyberpunks (CP): asociale nerds, de meest zichtbare, sociaal onbeholpen en belast met onopgeloste woede die ze in cyberspace brengen;ze kunnen beter omgaan met computers dan met mensen en hebben betere computervaardigheden en sommige programmeermogelijkheden;in staat zijn om hun eigen software te schrijven, plegen ze opzettelijk kwaadaardige handelingen zoals het beschadigen van webpagina’s, spammen, diefstal van creditcardnummers, enzovoort;

Oude garde-hackers (OG): hebben geen echte criminele bedoelingenmaar vertonen een alarmerend gebrek aan respect voor persoonlijke eigendommen met grote belangstelling voor intellectueel streven.

Professionele criminelen (pc) en cyberterroristen (CT): uiterst gevaarlijk;Het zijn beroepscriminelen en ex-inlichtingenagenten die wapens te huur hebben.Hij heeft ze als volgt gecategoriseerd: (Jeremy Quittner, Hacker Psych 101);

Old School Hackers: vergelijkbaar met computerprogrammeurs uit de jaren 60 van Stanford MIT voor wie het een eer is om een ​​hacker te zijn;geïnteresseerd in het analyseren van systemen zonder criminele bedoelingen;ze geloven dat internet is ontworpen als een open systeem;

Script Kiddies/Cyberpunks: wannabe hackers en crackers;andere Cracking-programma’s onzorgvuldig gebruiken met de bedoeling systemen te vernielen en te beschadigen;vaak op heterdaad betrapt omdat ze online opscheppen over hun heldendaden.

Professionele criminelen: inbreken in systemen en informatie verkopen is hun levensonderhoud;ze krijgen huur voor spionage;hebben vaak banden met georganiseerde criminele groeperingen;niet geïnteresseerd in het verstoren van systemen, maar meer in het stelen van inlichtingengegevens;

De lijst met motieven is eindeloos: verveling, ongeoorloofde sensatie, verslaving, chantage of een laag zelfbeeld, en een wanhopige behoefte aan erkenning van de hacker-peergroep,allemaal lafhartig uitgevoerd onder de bescherming van anonimiteit.

‘Onder de psyche van criminele hackers kan een diep gevoel van minderwaardigheid liggen.De beheersing van de computertechnologie of het afsluiten van een grote site die miljoenen dollars aan schade veroorzaakt, is een echte stroomuitval.'(J. Quittner, Hacker Psych 101, Hackers: Computer Outlaws)

Jarrold M. Post, een psychiater aan de George Washington University, zegt: Het is (hackers) een populatie die hun toevlucht zoekt tot computers vanwege hun problemen om de echte wereld in stand te houdenrelaties.”

Hoe minder informatie u op internet deelt, hoe beter.Maar als computertovenaars zullen hackers altijd manieren vinden om uw identiteit te reconstrueren, zelfs met zeer kleine details in hun bezit.

Er zijn echter verschillende manieren waarop u, een legitieme internetgebruiker, beschermd kunt worden.Ken de waarschuwingssignalen en leer hoe u elke poging om u tot slachtoffer te maken kunt dwarsbomen.Neem de bekabelde klappen niet zittend op.

‘Constant bewustzijn en actualisering van kennis is de beste verdediging tegen elke aanval’, schreef Shayne Gregg, CA (NZ), CISA, CMC, in ‘A Response toRecente cyberaanvallen.'(Information Systems Audit & Control Association InfoBytes)

Ik beveel The Complete Idiot’s Guide to: Protecting Yourself Online aan door Preston Gralla, Executive Editor, ZDNet.Het is uitgebreid, gemakkelijk te begrijpen en een must voor de bibliotheek van elke internetgebruiker.

HACKERS, CYBERPUNKS, et al

Cybercriminaliteit wordt niet gemonopoliseerd door hackers of crackers.De pedofiel, dief of drugsdealer in uw gemeenschap die computerexperts inhuurt om hun illegale activiteiten online uit te voeren, is net zo schuldig en verachtelijk.

Net als de criminelen die rondzwerven in de echte wereld, zijn cybermisdadigers een stelletjepsychologisch onevenwichtige en misleide burgers die toevallig de handigheid hebben om elektronische overtredingen te begaan of een computerexpert in te huren om het werk te doen en ondanks hun Cyber ​​Glory en ‘veroveringen’ nooit genoeg zullen krijgen.

Nog steeds de neiging om eenmisdaad ligt verborgen in gezonde beelden, terwijl de nietsvermoedende vaak verrast wordt.Wat u niet ziet, is soms wat u krijgt.

Hackers kunnen niet strikt gestereotypeerd worden.Peter Shipley, Chief Security architect voor de Big Five-firma KPMG beweert: “Ik ken veel hackers, waaronder een die elke dag anderhalf uur in de sportschool doorbrengt.Hij is gebouwd.Ik ken vrouwen die echt geweldig zijn en die hackers zijn.’

Geen uitzonderingen

Telkens wanneer hightech-gekke mensen door je kabels glippen om je computersysteem defect te laten raken, je identiteit te stelen ofwordt betaald om je problemen te bezorgen, is dat een teken dat je niet de nodige voorzorgsmaatregelen neemt wanneer je inlogt.

Toen ik mezelf toen stilletjes afvroeg: “Waarom ik?”Ik denk dat het antwoord zou zijn: “En waarom niet?”Zoals met de meeste uitvindingen, wordt het internet misbruikt en verkeerd behandeld.En zoals altijd maakt een hulpeloos slachtoffer het drama compleet.

Iedereen kan willekeurig slachtoffer worden, ongeacht of iemand eerlijk, goed opgeleid, spraakmakend, woonachtig aan de andere kant van de wereld of een thuisblijver is- Moeder werkt hard en vreedzaam vanuit haar verblijfplaats.

Het kan hackers niet schelen hoe zijn/haar prooi zal voelen.

Maar ik hoop nog steeds dat zo’n indrukwekkend denkwerk te goed zal worden gedaangebruikt door hedendaagse hackers, precies zoals hun voorgangers Hacking bedoelden..

Je bent misschien geïnteresseerd in