1. Homepage
  2. Nieuws

Een toegewijde vriend die uw interesses kent

Een toegewijde vriend die uw interesses kent
0

Een toegewijde vriend die je interesses kent

Ik ben een grote fan van Lois McMaster Bujold en Suzanne Vega.Ik zou graag willen weten wanneer een van de artiesten iets nieuws uitbrengt.(Voor degenen die ze niet kennen, de eerste is een romanschrijver en de tweede is een singer/songwriter.)

Er zijn veel dingen waarin ik geïnteresseerd ben, en informatie daaroveralles is ergens op internet te vinden.Mijn interesses komen ook naar voren in kranten en (meestal zeer korte) segmenten in het avondnieuws.

Zoals de meeste mensen heb ik een netwerk van vrienden en familie die mijn interesses delen, of er op zijn minst van op de hoogte zijn.Ze vertellen me wanneer ze merken dat een van mijn favoriete onderwerpen het nieuws haalt.Sommige van mijn vrienden staan ​​op dezelfde e-maillijst als ik en plaatsen informatie op de lijst.

Dit lijkt echter allemaal nogal lukraak.Dus, bands die ik leuk vind komen naar de stad, en ik hoor er pas over als iemand het zegt nadat ze al vertrokken zijn.Of, zoals een keer eerder gebeurde, vertrekt een vriend om te werken als roadie voor een band waar ik van hou, en uiteindelijk vertelt hij me hoe vreselijk ze zijn.(Wat zou je in dat geval zeggen? ‘Goh, ik zou graag willen dat je me naar binnen sluipt?’)

Er is veel informatie en internet geeft me toegang tot de meeste ervan.Wat ik nodig heb, is iets dat alles kan doorzoeken op internet, in het tv-nieuws en in de werelduitgaven van kranten en tijdschriften, en de dingen kan vinden waarin ik geïnteresseerd ben.

Het zou saai werk zijn, dus laten we onze medemensen niet vragen om het te doen.Dit vraagt ​​om een ​​apparaat dat grote hoeveelheden gegevens kan verwerken en doorzoeken.

Klinkt als een computerprogramma.

Zou het niet geweldig zijn als computers dat allemaal zouden kunnen?: Weet u waarin u geïnteresseerd bent en filtert u de enorme informatiestroom van internet en media op de dingen die u wilt weten?

We kunnen elk een nieuwsbulletin krijgen over de plaatsen en dingen die u belangrijk vindt.De mijne zou omvatten wanneer Lois McMaster Bujold een nieuwe roman uitbrengt, fantasie of SF.Uw nieuwsbulletin zou dat niet doen, tenzij uw interesses in dit geval overeenkomen met de mijne.

Het zou zijn alsof u een toegewijde vriend heeft die weet wat u leuk vindt en die beschikt over alle middelen van de BBC en United Press.

Misschien, zodra we gepersonaliseerd nieuws gaan ontvangen, gaat iedereen weer naar het nieuws kijken.

Nu staat er druk op nieuwsdiensten op televisie die zeggen: ‘Als het bloedt, leidt het’.Ze moeten beoordelingen winnen door brute moorden te melden, in plaats van het echte feit van een gestage daling van het aantal moorden.Hierdoor lijkt de wereld enger dan hij is, en zonder dat is het al eng genoeg.

Als computers het nieuws zouden filteren op dingen waarin mensen geïnteresseerd zijn, zouden verslaggevers en nieuwsredacteuren misschien teruggaan naar interessante onderwerpen in plaats vandan enge.

We hebben veel problemen in de wereld.Het zou handig zijn om iets te hebben dat op internet en de nieuwsdiensten naar een oplossing voor elk probleem heeft gezocht.

Ik bedoel letterlijk elk probleem.Knip en plak gewoon een angstaanjagend nieuwsbericht in het ‘solution’-venster van dit op maat gemaakte nieuwe programma, en het filtert de inhoud van de bangmakerij en zoekt naar een oplossing.

Misschien hebben we geen oplossing meerbenzine/benzine in drie jaar.Dus, hoe zouden we kunnen overleven zonder benzine om vrachtwagens van brandstof te voorzien om voedsel te vervoeren?Hoe kunnen we voedsel verbouwen zonder tractoren en maaidorsers?

Het gebruik van antibiotica, overmatig gebruik en misbruik leiden tot antibioticaresistente ziektestammen.Hoe kunnen we voorkomen dat er antibioticaresistente ziekten ontstaan?Hoe kunnen we omgaan met ziekten zonder antibiotica?(Een woord dat ’tegen het leven’ betekent)?

Als iemand deze oplossingsfunctie maakt voor een gepersonaliseerd nieuwsprogramma, kan hij of zij een functie toevoegen om enge, overdreven gehypte nieuwsitems te herformuleren als saai feit.

Je bent misschien geïnteresseerd in