1. Hoofdpagina
  2. Nieuws

Een Newsweek Magazine: Geschiedenis van het baanbrekende tijdschrift

Een Newsweek Magazine: Geschiedenis van het baanbrekende tijdschrift
0

A Newsweek Magazine: Geschiedenis van het baanbrekende tijdschrift

Nu groter dan het leven en uiteindelijk geloofwaardig, er is geen geletterd persoon op aarde die niet weet wat Newsweek is.Echter, voordat alle prijzen en het vertrouwen van het publiek is gewonnen.Er is een verleden… een kleurrijke geschiedenis die de opkomst markeert van een kleine publicatie tot een publicatie die de wereld op zijn kop zal zetten.

Het gebeurde allemaal op 17 februari 1933. De eerstenummer van dit nieuwsmagazine was verre van de kleurrijke en verbazingwekkende publicatie die we vandaag allemaal lezen.Op de omslag stonden alleen zeven foto’s van de krantenkoppen van de week.Binnen vind je interpretatieve verhalen, gesigneerde columns en andere internationale edities.Naarmate de tijd verstreek en het lezerspubliek groter werd, werd de nieuw opgerichte News-Week van Thomas JC Martin met de seconde groter.

In 1937 gaf nieuw leiderschap het nieuwsmagazine een broodnodige boost.Het gebeurde allemaal toen Malcolm Muir de leiding nam als hoofdredacteur en voorzitter van de publicatie.Een van zijn eerste stappen was het wijzigen van de naam van het nieuwsmagazine in Newsweek, waarbij het koppelteken werd afgeschaft, waardoor de naam er te ingewikkeld uitzag.Daarna werd de populariteit van Newsweek Magazine vrij fenomenaal.In tien jaar tijd groeide dit nieuwsmagazine uit tot wat kan worden gezien als een klassieke replica van wat het nu is geworden.

Het werd zelfs zo groot dat de Washington Post CompanyIk kon het niet helpen, maar kocht het in 1961. In die tijd verstevigde het zijn status als een van de meest liberale publicaties van die tijd.De groei zette zich voort totdat het de grote vis werd die het nu is.

Door de jaren heen heeft Newsweek ook nogal wat controverses gekregen.Sommige van de meer baanbrekende en soms wereldschokkende artikelen kregen gemengde reacties.Sommigen van hen waren controversiële uiteenzettingen over islamitisch onrecht in Guantanamo Bay, de beste middelbare scholen in Amerika en andere oorlogsverhalen.Deze verhitte, controversiële en indrukwekkend liberale verhalen over oorlog concentreerden zich op Amerikaanse oorlogen in Irak en Afghanistan.

Vanaf nu staat Newsweek op de voet van het journalistieke succes.Het is bekend dat het een wereldwijde oplage van niet minder dan vier miljoen exemplaren per jaar bereikt, inclusief 3,1 miljoen exemplaren die alleen al in de VS worden gesyndiceerd.Het maakt ook gebruik van meertalige publicatiepraktijken, zoals blijkt uit hun Japanse, Koreaanse, Poolse, Russische en Arabische edities.Het werkt ook met meer dan 17 bureaus die zelfs Parijs en Tokio bereiken.Het heeft zelfs een eigen radioprogramma geproduceerd, Newsweek on Air genaamd.

Het is niet te zeggen wat de reus van de uitgeverswereld te wachten staat.Wat deze leider in de nieuwsindustrie ook besluit te ondernemen, het zal de rest ongetwijfeld voor zijn.

Misschien bent u geïnteresseerd

Over de auteur

Laat een reactie achter