1. Homepage
  2. Economie

Een snel overzicht van de economie van China

Een snel overzicht van de economie van China
0

Een snel overzicht van de economie van China

De bloeiende economie van China wordt gedicteerd door de Volksrepubliek China.Dit is de dominante kracht achter de economie sinds 1978. Momenteel staat de Chinese economie op nummer 4 in de wereld, dus het lijdt geen twijfel dat de voorschriften van de Volksrepubliek China goed werken voor de mensen in China.De grootste kritiek op de Chinese economie is echter dat het lijkt alsof de rijke mensen steeds rijker worden en de arme mensen nooit aan de armoede ontsnappen.

Om de groeiende kloof tussen de verschillendesociale klassen China onderging een politieke evenwichtsoefening om de situatie recht te zetten.Dit proces werd geïntroduceerd in de jaren ’90.De regering heeft hard gewerkt om de markt te hervormen.Tot de energiecrisis die eind jaren negentig uitbrak, leek China het echt goed te doen met de veranderingen.

Een probleem waar veel landen mee te maken hebben, is werkloosheid.China lijkt het tegenovergestelde probleem te hebben.Sinds 2005 hebben ze een tekort aan arbeidskrachten om de voortdurende groei bij te houden.

Geschoolde arbeiders zijn nodig voor de bedrijven en technologie, terwijl ongeschoolde arbeiders nodig zijn voor het onderhoudde boerderijen.China is de 3e wereldwijd wat betreft de jaarlijkse productie in hun fabrieken.Landbouw is een groot deel van de Chinese economie met meer dan 300 miljoen mensen die in dat gebied werken.Het voedsel dat in China wordt verbouwd, wordt sterk geëxporteerd.Naar schatting voedt hun voedselexport tot 20% van de wereldbevolking.

De groei van China baart sommige leiders in het land echter zorgen.Ze verhogen voortdurend de hoeveelheid natuurlijke hulpbronnen die ze op jaarbasis verbruiken.De vervuiling en andere milieuproblemen die voortkomen uit het grote aantal fabrieken baren zorgen.De Chinese economie groeit zeker, maar heeft nog een lange weg te gaan, wat betekent dat er veel kansen zijn.

Je bent misschien geïnteresseerd in