1. Homepage
  2. Wetenschap

Een WeatherBuilt-huis presteert beter tijdens het stormseizoen

Een WeatherBuilt-huis presteert beter tijdens het stormseizoen
0

Een door WeatherBuilt gebouwd huis presteert beter tijdens het stormseizoen

Bij zwaar weer kunt u uw huis beschermen door rekening te houden met de “wetenschap” achter het bouwen van een huis.Bouwwetenschap – de studie van de prestaties van gebouwen en bouwmaterialen – is steeds belangrijker geworden.Bouwmaterialen zijn ook geavanceerder, waardoor bouwers en huiseigenaren structureel gezondere huizen kunnen bouwen.

Mark LaLiberte, een bouwkundige expert die internationaal wordt erkend als een vooraanstaand auteur en adviseur, biedt consumenten deze tips:

• Minder windinvloed.Bijvoorbeeld, 19/32″ dik multiplex – een van de sterkste, meest betrouwbare materialen die er zijn – kan de opwaartse wind van houten panelen minimaliseren en het risico op schade door rondvliegend puin verminderen, als de spijkers vijftien centimeter uit elkaar staan ​​en in de dakconstructie doordringen. Plytanium® multiplex uit Georgia-Pacific biedt een grotere slagvastheid en houdt spijkers stevig vast. Ongeveer 80 procent van de schade door orkanen in woningen begint met het binnendringen van wind door de garagedeuren. Versterk garagedeuren met stalen versteviging en installeer slagvaste ramen, deuren of bekledingen.zoals multiplex luiken.

• Bestand tegen schimmel. U kunt het risico op schimmelgroei in spouwmuren verkleinen door papierloze, vocht- en schimmelbestendige gipsplaat te installeren, zoals DensArmor Plus™ uit Georgia-Pacific. Ga voor meer informatie naar www.stopfeedingmold.com.

• Vermijd “kantelen”. Als de wind tegen een gebouw waait, kunnen opheffing van het dak en druk op de murenhet om “omver te werpen” of eraf te draaienfundering.Spanbanden of verankering aan de fundering kunnen helpen voorkomen dat de boot kantelt tijdens zware stormen.

• Verminder het risico op schokken.Het hoofdbord van het elektrische paneel (elektrische zekeringen of stroomonderbrekers) moet zich ten minste 30 cm boven de verwachte overstromingshoogte bevinden. In gebieden die nat kunnen worden, sluit u alle contactdozen aan op een aardlekschakelaar.

• Combineer een sterke dakbedekking met energiebesparing. Kies een duurzame dakbedekking die de dakspanen stevig vasthoudt bij sterke wind en bestand is tegen vochtschade als gevolg van incidentele lekkages. Een dakbedekking met de Energy Star-kwalificatie van de Environmental Protection Agencykan uw huis behaaglijk houden en mogelijk besparen op energieverbruik voor koeling.

Je bent misschien geïnteresseerd in