1. Homepage
  2. Wetenschap

Acne en vitaminesupplementen

Acne en vitaminesupplementen
0

Acne en vitaminesupplementen

Aangezien de meerderheid van de wereldbevolking op een bepaald moment in hun leven aan acne lijdt, is het geen verrassing dat dergelijke inspanningen worden geïnvesteerd inuitzoeken hoe het moet.Hoewel er enkele definitieve antwoorden zijn over de vraag of acne hormonaal wordt veroorzaakt (ja), en wat er kan worden gedaan om dit te voorkomen (geneesmiddelen op recept, bepaalde kruidengeneesmiddelen, enz.), zijn er nog steeds veel onbekende factoren die acne veroorzaken.

Van alle vele vragen over acne waarop de wetenschap nog geen antwoord heeft gevonden, is de meest controversiële vraag of voeding een effect heeft op acne.

Historisch gezien werd gedacht dat voeding verband hield met acne.Zowel dokters als huisvrouwen geloofden dat een hoog vetgehalte in iemands dieet een vettere teint zou veroorzaken, en dit zou op zijn beurt acne kunnen veroorzaken.

Naarmate de tijd verstreek, ontdekte de wetenschap echter geendirect verband tussen een dieet met veel lipiden (vet) en acne.Aangezien acne wordt veroorzaakt door een bacteriegroei in talg dat vastzit in verstopte poriën, bestaat er niet zoiets als “extra talgafscheiding”.De westerse geneeskunde heeft dus in ieder geval de afgelopen 15 jaar beweerd dat er geen verband bestaat tussen voeding en acne.

Een onderzoek uit 1997 heeft echter de vlam in het ‘dieetveroorzaakt acne’, en deze keer met wat meer warmte.

In dit onderzoek, uitgevoerd door Dr. Lit Hung Leung, wordt gesteld dat acne ontstaat doordat het lichaam niet genoegCo-enzym A om de vetzuren af ​​te breken die talg aanmaken.De reden is dat co-enzym A waarschijnlijk het meest noodzakelijke enzym in het lichaam is.Dit co-enzym-A synthetiseert geslachtshormonen en breekt vetzuren af.

Het enige deel van co-enzym-A dat het lichaam niet zelf aanmaakt, is vitamine B5.Dus als er een tekort is aan B5, is er een tekort aan co-enzym-A.En als er een tekort is aan co-enzym-A, zal het lichaam het gebruiken om geslachtshormonen te synthetiseren, niet om vetzuren af ​​te breken.

Dus je kunt zien waar dit naartoe gaat…meervetzuren, meer talgproductie, meer acne.

Het interessante is dat Dr. Lit Hung Leung deze bewering onderbouwde door het op 100 mensen te testen.De groep slikte dagelijks 10 gram of meer pantotheenzuur (B5) en gebruikte een topische B5-crème van 20 gew.%.Na 2-3 was de talgproductie verminderd en veel mensen met acne merkten een vermindering op.Voor mensen met meer extreme acne werd een hogere dosering van B5 gebruikt (ongeveer 15-20 gram per dag) en werd de behandeling verlengd om effect te zien, soms wel 6 maanden.

Dus hoewel één studie niet definitief bewijst of B5 acne kan voorkomen of verminderen, is het misschien de moeite waard om het te overwegen, vooral voor degenen die een natuurlijke of kruidenbehandeling voor acne willen en geen chemicaliën zoals benzoylperoxide willen gebruikenof andere voorgeschreven acnebehandelingen.

Zoals bij elke medische behandeling kunt u het beste een arts raadplegen voordat u een B5-regime probeert.

Je bent misschien geïnteresseerd in