1. Homepage
  2. Wetenschap

Alles over Research Triangle Park, Nc

Alles over Research Triangle Park, Nc
0

Alles over Research Triangle Park, Nc

Het Research Triangle Park in North Carolina, vaak afgekort tot RTP, is een van de grootste onderzoeksparken ter wereldin de hele wereld te vinden zijn.Een onderzoekspark, ook wel een wetenschapspark genoemd, is een gespecialiseerde vastgoedontwikkeling met een hoge concentratie aan hightech-, onderzoeks- of wetenschapsgerelateerde bedrijven.

De RTPin North Carolina is gelegen in wat bekend is geworden als de Research Triangle Region in de staat.Het grootste deel van deze regio ligt in Durham County, hoewel een deel ervan ook in Wake County ligt.

De RTP van North Carolina, opgericht in 1959, heeft een reputatie opgebouwd alseen van de meest prominente hightech ontwikkelings- en onderzoekscentra in de Verenigde Staten.Bovendien wordt het vaak vergeleken met Silicon Valley wat betreft het technologische en wetenschappelijke belang ervan.

De ontwikkeling van de RTP was het resultaat van een samenwerking tussen nabijgelegen universiteiten, overheden en lokaleondernemingen.Het land waar het park nu is gebouwd, werd oorspronkelijk gekocht door Karl Robbins.In combinatie met het Cummings Research Park in Huntsville, Alabama en het Virginia BioTechnology Research Park in Richmond, Virginia, is de RTP van North Carolina een onderdeel van wat wordt aangeduid als het ‘Nieuwe Zuiden’ van wetenschappelijk leiderschap.

In totaal omvat de RTP van North Carolina 7000 hectare en is gelegen in een dennenbos dat nog eens 630 hectare biedt voor potentiële ontwikkeling.Sinds 2007 waren er meer dan 130 onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten in het RTIp. Daarnaast had het RTP meer dan 39.000 werknemers in dienst die 157 verschillende organisaties in het gebied vertegenwoordigden.

Een aantal opmerkelijke bedrijven zijngelegen aan de RTP.Hier bevindt zich een van de grootste IBM-operaties ter wereld, die ongeveer 11.000 mensen in dienst heeft.Andere bedrijven zijn onder meer Bayer, de Environmental Protection Agency, Sony Ericsson en nog veel meer.