1. Homepage
  2. Cyberbeveiliging

Alles wat u moet weten over autoveilingen

Alles wat u moet weten over autoveilingen
0

Alles wat u moet weten over autoveilingen

Het kopen of verkopen van uw auto op een veiling kan u hoofdpijn bezorgen als u geen idee heeft wat u doetjezelf erin krijgen.Ik zal u wat antwoorden geven op de meest gestelde vragen over veilingen.

Wat is een veiling?

Een veiling is een van deeerste manier om zaken te doen en winstgevende uitwisselingen.Geschiedenisboeken laten zien dat in het verleden kunst, land, gewassen en zelfs mensen werden geveild.Hé, zelfs het Romeinse rijk werd geveild.

Hoe zit het met autoveiling?

Een autoveiling is de ideale omgeving voor autodealers om opnieuw op de markt te brengenhun auto’s.Dit is de perfecte gelegenheid om het grote geld te verdienen en die geweldige verkoop te krijgen waar je op hebt gewacht.De werkelijke marktwaarde van het voertuig wordt ook bepaald zodra een voertuig op een veilingblok is geplaatst.

Autoveilingen bestaan ​​om auto’s op de markt te brengen.Het belangrijkste doel is om de deal snel en nauwkeurig te maken.Het dient als de onpartijdige handelsvloer die veiligheid en integriteit biedt aan de deelnemers.Het varieert ook in grootte, afhankelijk van het aantal werknemers, auto’s of hoe groot het gebied is dat ze innemen.

Autoveilingen kunnen ook verschillende services bieden, zoals reparaties, reconditionering, financiering, arbitrage ental van andere services.

Hoe kan ik deelnemen aan een autoveiling?

Aangezien er meerdere veilinghuizen beschikbaar zijn, kiest ueen gerenommeerde veilingmeester om uw auto aan te kopen of te verkopen.Rekening houdend met het soort auto dat u wilt verkopen of kopen, het geografische gemak en de services die de veilingoperators bieden, bepalen deze factoren de veiling waaraan u wilt deelnemen.

Let er ook op of de veiling een open of gesloten veiling is.Open veilingen, zoals de term suggereert, staan ​​open voor elke geregistreerde dealer.De meeste veilingen zijn open, maar kunnen worden afgestemd op specifieke soorten voertuigen, zoals wagenparken, verhuur, teruggenomen eenheden of speciale dealerzendingen.Een gesloten veiling is beperkt tot specifieke deelnemers.

Het is ook aan te raden om de websites te bekijken van de veilinghuizen waaraan u wilt deelnemen. Het is een goed idee om een ​​veilingrondleiding aan te vragen.Dit geeft u de kans om hun faciliteiten en activiteiten te inspecteren.Dit is ook het beste moment om details te vragen en te verduidelijken, zoals het biedingsproces, aangeboden diensten en andere vragen die in je opkomen wanneer je de kavel inspecteert.

Zodra je hebt besloten welkeveilinghuis om aan deel te nemen, het nodige papierwerk te laten doen en zeker te zijn van een identificatiekaart en een biedersbadge.Als u koopt, zorg dan voor de ‘run list’, een gecomputeriseerde lijst van voertuigen die op een specifieke datum worden geveild, de commerciële afzender en vergelijkbare informatie.Het is ook een goed idee om een ​​parkeerplan voor een verkoopperceel te krijgen.Voertuigen zijn doorgaans gegroepeerd en aan de hand van het parkeerplan kunt u bepalen naar welke rijstrook u moet gaan.

Wat is een ‘bodemprijs’?

Ook wel ‘reserve’ of ‘laag’ genoemd, de bodemprijs is de laagste prijs die de verkoper vraagt.Als de prijs tijdens het blok niet wordt gehaald, kan de verkoper deze verlagen om een ​​verkoop te proberen.Als de bodemprijs nog steeds niet wordt gehaald, kan het voertuig in het ‘indien bod’ worden geplaatst, waarbij de bieder ermee instemt het voertuig te kopen als de verkoper binnen een bepaalde periode akkoord gaat met zijn bod.

Hoe evalueer ik de voertuigen?

Er zijn meestal pre-selling inspecties waar u de voertuigen kunt taxeren die worden geveild.Elk voertuig heeft een markering op de voorruit waarop informatie staat zoals de naam van de verkoper, het model van het voertuig, de kilometerstand, het serienummer en de rijstrooktoewijzingen.

Tegen betaling zijn ook inspecties na verkoop mogelijkin sommige veilinghuizen, waar veilingmonteurs beschikbaar zijn om de motor, airconditioning, remmen, frame, transmissie en achterkant te controleren.

Het is ook verstandig om gebruik te maken van de gratisarbitragediensten die de belangen van zowel de kopers als de verkopers van de voertuigen beschermen.U kunt ook een proefrit maken met de verkochte auto op vertoon van een geldig legitimatiebewijs bij de afdeling arbitrage.De meeste veilinghuizen hebben testtrajecten, dus maak gebruik van deze service en u weet zeker dat u waar voor uw geld krijgt.

Wat gebeurt er nadat ik de bieding heb gewonnen?

Nadat uw aankopen zijn voltooid, gaat u naar de frontoffice van het veilinghuis en voltooit u uw transacties door de vereiste betalingen uit te voeren.De titel wordt dan op uw naam gezet.Er wordt een toegangspas afgegeven voor uw gekochte voertuig.

Wat zijn internetveilingen?

Veilinghuizen profiteren van de huidige beschikbare technologienaar hen.Met cyberlots of cyberveilingen kunnen verkopers hun voertuigen op internet plaatsen, inclusief foto’s en informatie over de specifieke auto die ze willen verkopen.De meeste cyberveilingen hebben beperkte tijdsbestekken.

Je bent misschien geïnteresseerd in