1. Hoofdpagina
  2. Economie

Amerikanen zijn optimistisch over groei en welvaart

Amerikanen zijn optimistisch over groei en welvaart
0

Amerikanen zijn optimistisch over groei en welvaart

De effecten van hogere rentetarieven en energieprijzen, in combinatie met verminderde beschikbaarheid van huizenprijzen, weerspiegelden een afkoelingsperiode vande woningmarkt.

Ook de woningbouw heeft het moeilijk.Een toegenomen inventaris van eigendommen die een reeds verzadigde markt verzadigen, betekent een overaanbod aan woningen.De nieuwbouw van huizen en appartementen, de aankoop van bouwproducten en de werkgelegenheid in de bouwsector zullen allemaal afnemen naarmate de markt verzacht.

Onroerend goed is van vitaal belang voor de aanhoudende groeivan de consumentenbestedingen en de groei van de economie.

Gedurende 2006 heeft de Federal Reserve de kredietverlening aangescherpt in een poging de inflatie onder controle te houden door de rentetarieven te verhogen.

Voor een positieve groei van de economie moeten inspanningen worden geleverd om de inflatie terug te dringen zonder het risico op een recessie te lopen.

Prijzen voor ruwe olieblijven escaleren;de oorlog in Irak sleept zich voort zonder tekenen van afname;de markt wordt bedreigd door gasprijzen, waardoor bezorgde consumenten zich afvragen wanneer er een einde komt aan het wereldwijde energieprobleem.

Hogere gasuitgaven van huishoudens hebben een negatieve invloed op de koopkracht van huishoudens,en hun houding ten aanzien van uitgaven.

Waarom zouden stijgende energiekosten de verkoop van onroerend goed direct moeten drukken?Een opduikende trend lijkt erop te wijzen dat wanneer de gasprijzen stijgen, de verkoop van huizen daalt.Als de prijzen dalen, stijgt de omzet.

Met stijgende tarieven en stijgende energiekosten kan de impact op de economie groot zijn.

Ondanks de economische vertraging heeft de NABE (National Association for Business Economics) voorspeld dat de Amerikaanse economie (gemeten aan de hand van het bruto binnenlands product/bbp) in 2007 zal groeien., voedsel en energie worden uitgesloten van de stijging.

De Federal Reserve zal niet geneigd zijn de rentetarieven verder te verhogen als de inflatiedruk daalt (echter hoge gasprijzen,en andere grondstoffen hebben het potentieel om de inflatiedruk te ondersteunen).

Daarom zou 2007 volgens de minister van Handel, Carlos M. Gutierrez, een jaar moeten worden waarin Amerikanen optimistisch zijn over groei en welvaart.

Gelukkig nieuwjaar!

Heeft u een mening of een vraag die uIk wil dat ik antwoord, schrijf me dan!

‘Uw’ geld doet ertoe

Door Carl Hampton

Auteur van ‘From Credit Despair To Credit Millionaire’”

Misschien bent u geïnteresseerd
spyware-is-goed

Over de auteur

Laat een reactie achter