1. Homepage
  2. Nieuws

Anchorage dagelijks nieuws

Anchorage dagelijks nieuws
0

Anchorage Daily News

The Anchorage Daily News is de populairste en meest gelezen dagelijkse krant in Anchorage, Alaska.The Anchorage Daily News heeft meer dan vierhonderd fulltime medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de verspreiding van ongeveer 7.200 dagelijkse en meer dan 8.000 op zondagen.

The Anchorage Daily News is de ontvanger van twee “Pulitzer Prize” (beschouwd alsde hoogste onderscheiding in de journalistiek).Een uit 1976 voor de serie die de effecten onthulde van de “International Brotherhood of Teamsters” (een van de grootste vakbonden in de Verenigde Staten van Amerika) op de economie en politiek van de staat Alaska.En de andere op 1989 voor de serie “A People in Peril”;dat ging over het hoge niveau van zelfmoord, alcoholisme en wanhoop onder de bevolking van Alaska.

The Anchorage Daily News debuteerde met de publicatie van het eerste nummer op 13 januari 1946. Anchorage Daily News ontwikkelde zich echter toteen middagdagblad op mei 1948 en de Anchorage Daily News veranderde toen in een ochtendkrant op 13 april 1964 en zou pas op 13 juni 1965 de zondagsnummers verspreiden. Norman Brown was de eerste uitgever van de Anchorage Daily News en tegen die tijd deAnchorage Daily News werd geproduceerd door een handmatig ingevoerde Linotype-pers (Linotype was ’s werelds toonaangevende maker van zetapparatuur voor kranten en boeken).Destijds werd Anchorage Daily News alleen verspreid en verspreid via kiosken en via het postkantoor.

In 1974 werd een ‘Joint Operating Agreement’ ondertekend met ‘The Anchorage Times’ omdat de Daily News gestaagfinancieel mislukken.De Anchorage Times en de Anchorage Daily News waren verwikkeld in een concurrentiestrijd voordat de Joint Operating Agreement werd ondertekend.In 1976 klaagde Anchorage Daily News The Anchorage Times aan.The Daily News beweerde dat de Anchorage Times de gezamenlijke operationele overeenkomst tussen hen had geschonden.De Anchorage Times diende vervolgens een tegenzaak in.De Anchorage Daily en de Anchorage Times kwamen vervolgens in september 1978 tot een minnelijke schikking na een lange arbitrage.

The Anchorage Times besloot in juni 1992 te sluiten na een intense en uitgebreide strijd omoplage en reclame.Het hoofdartikel van Anchorage Times werd echter bewaard door de Anchorage Daily, waardoor de redactie van de Anchorage Times elke dag een halve pagina kreeg in de opinie- / redactionele sectie van de Anchorage Daily.Dit soort arrangement was uniek in de geschiedenis van de Amerikaanse krant.

In 1985 ontving Anchorage Daily vijftig onderscheidingen van de Society of Newspaper Design, waarmee het derde werd in de wereld.De Anchorage Daily lanceerde vervolgens zijn online versie www.adn.com in 1996 en een tweede website (www.alaska.com) in het jaar 2000. Op dit moment blijft de Anchorage Daily News groeien en heeft het een grotere oplage en won het talloze prijzen.

Je bent misschien geïnteresseerd in