1. Homepage
  2. Economie

Economie van het oude Griekenland

Economie van het oude Griekenland
0

Economie in het oude Griekenland

Economie heeft in wezen betrekking op het gebruik van goederen door een samenleving.Dit gaat meestal om geld en handel.Maar economie betekende voor de oude Grieken eigenlijk ‘huishoudelijke wetten’.’Eco’ komt van het Griekse woord ‘oikos’ dat ‘huis’ betekent, en ‘nomy’ betekent ‘wet’ – en dus ‘huisregels’ of ‘huisregels’.Dit was meer vanuit een microperspectief van wat economie betekent.

Maar zelfs over een bredere toepassing en een bredere kijk op de economie van het oude Griekenland, wat betekent dat het wordt toegepast op hoe hun samenleving goederen gebruiktop de markt hadden ze hun eigen ding voor hen.Met de verschillende rollen die elke burger speelde en met de verschillende activiteiten in die tijden als handel, was de oude Griekse economie actief.

In het stenen tijdperk waren de Grieken voornamelijk zeelieden waarin zekonden vissen voor eigen consumptie en voor de verkoop.Met de ene haven kopen ze wat interessante dingen, en ze kunnen deze ook in andere havens verhandelen.

Sommige Grieken waren visser, boer, huurling, handelaar, en weer anderen warenpiraten.Ze waren zo divers als een groep maar kan krijgen, maar er was niet één exclusieve categorie om er een te definiëren, omdat ze soms konden vissen, dan handel drijven, en soms plunderden als ze de kans kregen.

De economie van het oude Griekenland in de bronstijd werd gekenmerkt door de noodzaak om meer afhankelijk te zijn van zeilen, vissen en handel om economisch te overleven.Producten uit de landbouw, zelfs gekoppeld aan het hoeden van schapen, waren niet voldoende om te voldoen aan de vraag van een sterk toenemend aantal mensen in de oude Griekse economie.

Met de val van de donkere middeleeuwen was erer wonen niet zoveel mensen in Griekenland als voorheen.Sommigen vertrokken naar andere gebieden en probeerden buiten hun thuisland te leven, wat een verandering veroorzaakte in de maatschappelijke activiteiten in de economie van het oude Griekenland.

Toen, in de klassieke periode, werd handel belangrijker naarmate de noodzaakom de opnieuw groeiende bevolking in Griekenland voldoende te voeden.Ze gingen vechten en werkten als huursoldaten voor andere landen.Ook gedurende deze tijd was er niet genoeg tarwe beschikbaar voor hun consumptie, dus keken ze naar Sicilië, Zuid-Frankrijk en andere buurlanden voor handel.Ze gebruikten hun olijfolie, wijnen en kunstwerken, zoals de fraai gedecoreerde vazen, als handelswaar.

De oude Grieken waren erg creatief in het aanpakken van economische zorgen die zewerden geconfronteerd in de verschillende tijden van de geschiedenis.Ze pasten zich aan en innoveerden, waardoor de oude Griekse economie door de geschiedenis heen dynamisch werd.

Je bent misschien geïnteresseerd in