1. Homepage
  2. Cyberbeveiliging

Applicatiebeveiliging – IT-risicobeheer

Applicatiebeveiliging – IT-risicobeheer
0

Applicatiebeveiliging – IT-risicobeheer

Applicatiebeveiligingsrisicobeoordeling en risicobeheer zijn essentiële taken voor IT-managers.Bedrijven worden geconfronteerd met een hoger niveau van Application Security-risico’s van hackers en cybercriminelen die op zoek zijn naar intellectueel eigendom en klantinformatie.Een uitgebreide beoordeling van de beveiligingsrisico’s van applicaties is een moderne noodzaak voor bedrijven.

Beheer van applicatiebeveiligingsrisico’s biedt de optimale bescherming binnen de beperkingen van budget, wetgeving, ethiek en veiligheid.Door een algemene risicobeoordeling voor toepassingsbeveiliging uit te voeren, kunnen organisaties verstandige beslissingen nemen.

Webservers – toepassingsbeveiliging

Webservers zijn een van de meest kritieke bronnen van risico’s voor toepassingsbeveiligingaan organisaties.Het uitvoeren van een applicatiebeveiligingsbeoordeling en het implementeren van beveiligingsrisicobeheer is van cruciaal belang.Hier zijn kernpunten die een groot beveiligingsrisico vormen voor Application Security:

Standaardconfiguratie – Application Security

Standaardconfiguraties van webservers die mogelijk niet veilig zijn, laten onnodige voorbeelden achter,sjablonen, administratieve tools, enz. open voor aanvallen.Slecht beheer van de beveiligingsrisico’s van applicaties zorgt voor beveiligingsinbreuken waardoor hackers de volledige controle over de webserver kunnen krijgen.

Databases – Applicatiebeveiliging

Websites en applicaties moeten interactief zijn omhandig en daar schuilt het risico… Webapplicaties zonder voldoende applicatiebeveiliging stellen hackers in staat hun databases aan te vallen.Ongeldige invoerscripts leiden tot veel van de ergste database-aanvallen.Een uitgebreide risicobeoordeling kan de stappen aan het licht brengen om de beveiliging van apps te waarborgen.

Versleuteling – Beveiliging van toepassingen

Versleuteling vermindert de beveiligingsrisico’s en verliezen van toepassingen wanneer webservers worden geschonden.Hoewel de intranetserver van een bedrijf kwetsbaarder is voor aanvallen, vormt versleuteling een lager relatief risico.

Webservers – Applicatiebeveiliging

Webservers zijn de meestkritieke bronnen van Application Security-risico’s voor de meeste bedrijven.Regelmatig beveiligingsbeoordelingen van apps uitvoeren en beheer van beveiligingsrisico’s implementeren, vermindert het beveiligingsrisico voor de algehele beveiliging van apps.

Databases – Beveiliging van apps

Websites en apps moeten interactief zijn om bruikbaar te zijnen daar schuilt het risico… Webapplicaties die onvoldoende validatie van de applicatiebeveiliging uitvoeren, stellen hackers in staat om hun databases aan te vallen.Ongeldige invoer leidt tot veel van de meest populaire aanvallen.Een uitgebreide risicobeoordeling kan stappen onthullen om de beveiliging van apps te waarborgen.

Standaardconfiguratie – Beveiliging van apps

Standaardconfiguraties van webservers laten belangrijke informatie, sjablonen en beheertools vaak onbeveiligd open vooraanvallen.Door een ongepast beveiligingsrisico voor toepassingen kunnen hackers controle krijgen over de webserver en de toepassingsbeveiliging van uw bedrijf.De positieve kant is dat er krachtige beveiligingsoplossingen voor apps zijn om ze te bestrijden.

Je bent misschien geïnteresseerd in