1. Homepage
  2. Wetenschap

Astrologie termen

Astrologie termen
0

Astrologietermen

Astrologie kan al dan niet “wetenschap” zijn, afhankelijk van wie je het vraagt.Maar een overeenkomst met de wetenschap is een grote verzameling termen.Geboortehoroscopen en horoscopen kunnen zo eenvoudig zijn als “je zonneteken is Tweelingen”.op dat moment gepositioneerd en vervolgens gemeten hoe elk van die lichamen zich tot elkaar verhoudt.

Het uitgangspunt van elk astrologisch werk is het zonneteken.Dit is een van de twaalf tekens van de dierenriem en is het sterrenbeeld waar de zon doorheen ging toen de persoon werd geboren.

Een horoscoop, voor zover het het publiek betreft, is dat kleine klompje advies dat wordt afgedruktmet hun bordje in de krant.Maar de volledige horoscoop zoals ontworpen door de astroloog is meer dan dat.Het is een volledige kaart van de planeten met betrekking tot de sterrenbeelden en elkaar.

Zodra de planeten in kaart zijn gebracht, kunnen hun aspecten worden gemeten.Aspect is de maat voor de hoek die wordt gevormd door lijnen tussen de planeten te trekken.De twee belangrijkste Aspecten zijn de Conjunctie (wat een zeer kleine maat is, minder dan tien graden) en de Oppositie (een zeer grote maat, bijna 180 graden).

De huizen zijn gelijk aan de tekens vande dierenriem, maar ze zijn ook gewijd aan bepaalde aspecten van het leven van de persoon.Het ene huis is bijvoorbeeld gewijd aan financiën, het andere aan gezondheid.

Elke planeet draait met een andere snelheid om de zon.Mercurius, vlak naast de zon, raast er in een paar weken omheen, terwijl Pluto zich voortbeweegt in een baan die eeuwen duurt.Af en toe zal de aarde een planeet passeren, en het lijkt alsof het “achterwaarts beweegt”.gaat vooruit.Deze optische illusie wordt Retrograde genoemd, en deze periodes van achterwaartse beweging verschijnen in horoscopen en actie.

Je bent misschien geïnteresseerd in