1. Homepage
  2. Economie

Gemiddelde kredietscores – hoe vergelijkt u

Gemiddelde kredietscores – hoe vergelijkt u
0

Gemiddelde kredietscores – hoe vergelijkt u

Hier is een korte vraag: wat is de gemiddelde Amerikaanse kredietscore?Het antwoord is 690. Hoe dichtbij ben je gekomen?Als je behoorlijk ver weg was, is dat oké.Voordat u een juiste schatting kunt maken, moet u een paar dingen weten.Je moet een idee hebben van hoe de economie ervoor staat.U moet ook weten wat het volledige bereik van kredietscores is.

Wat het eerste punt betreft: een neergaande economie kan een negatieve invloed hebben op kredietscores.Echter, vanaf nu heeft de neergang in de economie nog niet zoveel impact gehad…nog niet.Het is mogelijk dat het nog steeds van invloed is op uw kredietscores, dus het is verstandig om te doen wat u kunt om uw score te behouden of te verbeteren, ondanks een trage economie.

Nu verderhet bereik van kredietscores.Een perfecte score is 850 en de slechtst mogelijke score is 300. Een beetje snelle wiskunde leert ons dat het gemiddelde van die twee getallen 575 is. Dat is wat de wiskunde ons vertelt, maar de nationale gemiddelde kredietscore is 690.Dit is vooral te wijten aan het feit dat mensen, hoe moeilijk het ook wordt, nog steeds hun best doen om hun rekeningen op tijd te betalen.Misschien kan dat worden toegeschreven aan de Amerikaanse geest en de wens om woord te houden.Wat de reden ook is, het werkelijke gemiddelde van 690 is aanzienlijk hoger dan 575.

Er ontstaat nog meer verwarring door kredietverstrekkers die niet bekendmaken wat het grenspunt is voor verschillende leningsvoorwaarden.Om nog maar te zwijgen van het feit dat deze punten op elk moment en om verschillende redenen kunnen veranderen.Terwijl u bijvoorbeeld nog maar drie jaar geleden gemakkelijk een goede lening kreeg met een kredietscore van 680 (10 punten onder het gemiddelde), zou het tegenwoordig heel moeilijk zijn om dezelfde voorwaarden te krijgen.

Dus wat voor soort score heb je normaal gesproken nodig om vandaag de beste voorwaarden te krijgen?Nogmaals, elke geldschieter is anders, maar over het algemeen heeft u een kredietscore van 720 of hoger nodig om ervoor te zorgen dat u de beste voorwaarden krijgt.Dat is nogal een sprong vanaf 680 en 30 punten boven het gemiddelde.Kredietverstrekkers kunnen strengere normen hanteren omdat de economie hen ook treft, of het kan zijn omdat ze iedereen als een groter risico zien dan vroeger.De reden maakt natuurlijk niet echt uit of u niet de beste voorwaarden voor een lening kunt krijgen, of helemaal geen lening kunt krijgen.

Umoet ook weten dat elke staat zijn eigen gemiddelde kredietscore heeft.Dit betekent dat kredietverstrekkers in elk gebied verschillende nummers hebben om mee te werken.Staten waar de gemiddelde score 700 of hoger is, zijn Iowa, Minnesota, New Hampshire, Massachusetts, Vermont, Montana, North Dakota en South Dakota.Staten met de laagste gemiddelden (ongeveer 660 tot 670) zijn Louisiana, Texas, West Virginia, Georgia, Michigan, Alabama, North Carolina, Nevada, New Mexico, Alaska en Arizona.

Je bent misschien geïnteresseerd in