1. Hoofdpagina
  2. Geschiedenis

Backgammon online

Backgammon online
0

Backgammon online

De geschiedenis van backgammon, het oudst bekende bordspel, is een interessante geschiedenis die bijna 5000 jaar geleden begon in Mesopotamië.In de geschiedenis van backgammon zijn talloze varianten van het spel overgenomen door andere culturen.Archeologen ontdekken nog steeds veel soortgelijke spellen in de ruïnes van oude beschavingen terwijl ze de intrigerende geschiedenis van backgammon onderzoeken.

De eigenlijke naam voor backgammon komt van een Welshe term die ‘kleine strijd’ betekent.De geschiedenis van backgammon weerspiegelt echter veel verschillende namen en versies.De aristocratie en slavenbevolking van Egypte en Griekenland speelden een soortgelijk spel genaamd ‘senat’.De Romeinen veranderden het aantal dobbelstenen van twee in drie en noemden het “bac gamen” of “back game”.Van de Romeinse beschaving verhuisde backgammon naar Perzië, waar het opnieuw met twee dobbelstenen werd gespeeld in een spel genaamd “Takhteh Nard” of “Battle on Wood”. Tijdens de kruistochten speelden de Angelsaksische soldaten en handelarennog een andere versie genaamd ‘Tables’ of ‘Tabula’.

Gedurende de hele geschiedenis van backgammon heeft de kerk verschillende keren geprobeerd het spel te verbieden, maar dat mislukte altijd. Kardinaal Woolsey, in de 16eeeuw, beval alle borden te verbranden en noemde het spel ‘de dwaasheid van de duivel’.Het verbranden van de borden had echter geen zin, aangezien elk type bord in aarde of zand kon worden getekend en met kleine steentjes kon worden gespeeld.Dobbelstenen werden vaak met de hand gemaakt en waren klein genoeg om gemakkelijk op een persoon te worden verborgen of in iemands huis te worden verborgen.Engelsen waren erg slim en besloten het backgammon-bord te vermommen als een opvouwbaar boek. Hun innovatieve vakmanschap is nog steeds zichtbaar in het bord dat we vandaag de dag gebruiken.

Edmund Hoyle, de beroemde schrijver en spelman,documenteerde de regels en de geschiedenis van backgammon in het midden van de 1700. Kolonisten uit Engeland brachten backgammon naar hun huizen in Amerika, samen met schaken en andere bordspellen van die tijd. Hoewel het spel backgammon wat aan populariteit verloor in het Victoriaanse tijdperk, werd het snelverscheen opnieuw en won aan kracht in de 20e eeuw. Op dat moment bedacht een onbekende uitvinder de verdubbelingskubus, die spelers de mogelijkheid biedt om hun aanvankelijke inzet te vermenigvuldigen met het bedrag op de verdubbelingskubus.strategie en ervaring zijn nodig voordat je de verdubbelingsdobbelsteen gebruikt.

Toernooien, boeken, tijdschriften en clubs maken nu deel uit van de geschiedenis van backgammon.De introductie van het spel op internet heeft zijn populariteit nog verder vergroot.Backgammon is een snel, uitdagend en vermakelijk spel van vaardigheid en geluk.

Misschien bent u geïnteresseerd

Over de auteur

Laat een reactie achter