1. Hoofdpagina
  2. Zelf Verbetering

Basiskennis over zelfhypnose

Basiskennis over zelfhypnose
0

Basiskennis over zelfhypnose

Hypnose is een proces waarbij met het onderbewustzijn wordt gesproken in plaats van met het bewuste, om een ​​doel te bereiken of hun kijk opeen idee.

Dit kan door iemand anders of door jezelf worden gedaan.Wat je zelf doet, wordt zelfhypnose genoemd.

Je kunt het ook zelf doen.Als je met zelfhypnose wilt beginnen, moet je de onderstaande basiskennis begrijpen:

• Wat is?

Zelfhypnose is hypnose die wordt uitgevoerd door een persoonzichzelf ontspannend en zichzelf in een hypnotische toestand brengend.Door zelfhypnose toe te passen, kan de persoon zijn onderbewuste denken opnieuw afstemmen op wat zijn bewuste geest wil dat zijn onderbewustzijn denkt.

Het proces kan helpen bij verbetering op verschillende gebieden, waaronder gezondheid.

• Het gebruik

Hypnose helpt ontspannen en kalmeren.Hierdoor wordt hypnose, en met name zelfhypnose, gekozen als een manier om stress te verminderen.

De andere voordelen van zelfhypnose zijn mensen te helpen stoppen met roken en afvallen.

Eigenlijk zijn andere doelen dan gezondheid ook mogelijk.Veel mensen gebruiken het om beter te presteren op het werk of op school.

Kortom, zelfhypnose zal goede resultaten opleveren in een groot deel van je leven.

• Zorgen

Er zijn veel zorgen over hypnose.Een daarvan is de angst om de geest te laten beheersen, vooral als je een hypnotiserende act op het podium hebt gezien.Eigenlijk laat deze angst je zien dat je gemakkelijker aan zelfhypnose kunt doen.Omdat je de volledige controle hebt over alles wat er gebeurt.

De andere is de angst om niet wakker te kunnen worden terwijl je gehypnotiseerd bent.Eigenlijk hoef je je daar geen zorgen over te maken.Onthoud dat wanneer je een dutje doet, zelfs als je jezelf niet zegt wakker te worden, je toch vanzelf wakker wordt.Ook zul je je nog steeds hongerig, dorstig en moe voelen.Je lichaam functioneert dus nog steeds.Je lichaam zou je gewoon op natuurlijke wijze wakker maken.

• Om te beginnen

Ga gewoon in een comfortabele houding zitten.Breng jezelf in een hypnotische staat, een waarin je hersenen erg gefocust en geconcentreerd zijn op één gedachte.Doe in de hypnotische toestand suggesties aan jezelf, zoals in je script.Maak jezelf wakker, met een langzaam telbord.In deze stap kan het handig zijn om een ​​stukje van het script toe te voegen: ik word wakker en voel me energiek om aan mijn doel te werken.

• De magische woorden

Je script is de reeks magische woorden die je tegen jezelf zegt tijdens hypnose.Het is veel beter om ze gedurende de dag met tussenpozen te herhalen, net als een mantra.

Een goed script is iets korts.Het moet kort genoeg zijn om gemakkelijk te onthouden.Het moet ook positief zijn.Gebruik geen ontkennende vorm.Het moet ook zijn alsof je al een deel van je doel hebt bereikt.

Je hoeft je script eigenlijk niet te geloven.Het is er om u te overtuigen van wat u zegt.Als je het al geloofde, hoef je het niet steeds voor jezelf te herhalen.

Misschien bent u geïnteresseerd
je-gevoel-van-eigenwaarde

Over de auteur

Laat een reactie achter