1. Hoofdpagina
  2. Economie

Ben Bernanke – Ter vervanging van Alan Greenspan

Ben Bernanke – Ter vervanging van Alan Greenspan
0

Ben Bernanke – Ter vervanging van Alan Greenspan

De reputatie van Alan Greenspan als voorzitter van de Federal Reserve was er een van genialiteit of ongelooflijk veel geluk.Nu is het de beurt aan Ben Bernanke.

Ben Bernanke

Alan Greenspan regeerde bijna 20 jaar als Fed-voorzitter.Gedurende deze periode presteerde de economie in de Verenigde Staten op een redelijk stabiel en consistent niveau.Ja, er waren recessies en beurscrashes, maar dit waren kleine haperingen in een verder solide economische run.

Ben Bernanke heeft de controle over de Fed overgenomen van Alan Greenspan.In plaats van te genieten van een vreedzame uitstelperiode, komt hij terecht in een situatie waarin een extreem hete huizenmarkt dreigt in te storten.Hoe zal hij omgaan met de situatie?Misschien brengt een recensie van Ben Bernanke ons op een idee.

Mr.Bernanke werd geboren in 1953 in Augusta, Georgië.Zijn intellectuele capaciteiten waren duidelijk tijdens zijn jeugd, vooral toen hij een bijna perfecte 1590 van de 1600 behaalde op de SAT.Hij studeerde summa cum laude af aan Harvard in 1975. Daarna behaalde hij een doctoraat aan het MIT in 1979. Vervolgens doceerde hij aan Stanford en daarna aan Princeton.Hij nam ontslag bij Princeton in juli 2005 toen duidelijk werd dat hij de nieuwe voorzitter van de Federal Reserve zou worden.Kortom, we hebben het over een zeer intelligent persoon, in tegenstelling tot veel van de politieke vrienden die president Bush op verschillende posities in de regering heeft benoemd.

Intellectueel gezien wordt Bernanke beschouwd als een macro-econoom, wat betekenthij kijkt naar algemene trends in de economie met betrekking tot productie, werkgelegenheidsniveaus, inkomen dat wordt verdiend en prijsontwikkelingen.Hij staat ook bekend om zijn studie van de Grote Depressie en hoe de devaluatie van geld in die periode de economie beïnvloedde.Voor degenen die bang zijn voor een crash op de huizenmarkt, lijkt dit goed nieuws.

Bernanke is geen nieuw gezicht bij de Federal Reserve.Hij is sinds 2002 lid van de raad van bestuur van de Federal Reserve. In wezen was hij een interne promotie in een poging het huidige fiscale beleid van de Federal Reserve voort te zetten.

Gezien Bernanke’sachtergrond, kunnen we weloverwogen raden hoe hij de Federal Reserve zal leiden?Over het algemeen lijkt hij zich zeer bewust te zijn van deflatiefactoren, wat betekent dat hij vrij gedetailleerd moet nadenken over de huizenmarkt en hoe hij kan voorkomen dat een groeivertraging een groter probleem wordt.Bernanke onthulde ook dat hij in gewone taal zal spreken, in tegenstelling tot Greenspan, en niet geïnteresseerd lijkt in commentaar op budgetten en sociale kwesties.Greenspan was berucht vanwege het laten vallen van opmerkingen over belastingverlagingen.

Kan Ben Bernanke de taak aan om voorzitter van de Federal Reserve te zijn?Daar gaan we zeker achter komen.

Misschien bent u geïnteresseerd

Over de auteur

Laat een reactie achter