1. Homepage
  2. Technologie

Bluetooth, smartphones en Apple

Bluetooth, smartphones en Apple
0

Bluetooth, smartphones en Apple

Bluetooth, smartphones en Apple

Laptops zijn de eersten die bluetooth-technologie gebruiken.Maar technologie is onvermijdelijk en tegenwoordig gebruiken steeds meer gadgets, zoals smartphones, dezelfde technologie om met andere apparaten te communiceren.

Bluetooth en Apple De nieuwe Apple powerbook G4 behoren tot de eerste computersom Bluetooth-technologie 2.0+EDR aan te bieden.De 2.0+EDR-technologie, die nog steeds achterwaarts compatibel is met 1.0, is tot drie keer sneller dan eerdere versies en biedt maximale overdrachtssnelheden tot 3 MBps.Als eerste bedrijf dat een systeem certificeerde met 2.0+EDR, blijft Apple uitstekend gebruikmaken van de Bluetooth-technologie.

Volledige ondersteuning Naast de powerbook G4 portables zijn er nog andere Bluetoothcompatibele computers die verkrijgbaar zijn bij Apple, waaronder de iBook, iMac G5, eMac en de Power Mac G5.

Het leven gemakkelijker maken Wanneer u de Bluetooth-functie inschakelt, kan uw Mac gemakkelijk eenbestandsoverdracht of zelfs een synchronisatie.Vanuit het Bluetooth-selectiemenu kunt u ervoor kiezen om snel en gemakkelijk een bestand te verzenden of door apparaten te bladeren.Of u kunt op de synchronisatieknop in iSync klikken om uw mobiele telefoon of Palm OS-handheld bij te werken.

De Mac en mobiele GSM/GPRS-telefoon met Bluetooth werken om elkaar nuttiger te maken.Door iSync te gebruiken, kunt u uw telefoon up-to-date houden zonder dat u informatie hoeft te typen, omdat u de informatie in plaats daarvan in het beter beheerbare adresboek op uw Mac kunt bewaren.

U kunt ook iSync gebruikenuw Bluetooth-compatibele Mac om documenten en digitale afbeeldingen af ​​te drukken om een ​​printer te selecteren die ook de technologie van Bluetooth ondersteunt.U kunt ook een headset gebruiken om met uw vrienden te praten tijdens een iChat-sessie.

Uw Mac heeft ook de mogelijkheid om Bluetooth-technologie te gebruiken om te communiceren met uw Palm OS-handheld.Op deze manier kunt u een HotSync-bewerking uitvoeren zonder kabels te gebruiken.U kunt uw visitekaartje of agenda-afspraken ook rechtstreeks naar de handheld van iemand anders sturen met behulp van Bluetooth-technologie.

De implementatie van Bluetooth door Apple is de laatste in een reeks stappen diegrote verschuivingen in de computerindustrie hebben veroorzaakt.Apple vestigde USB als de standaardinterface met de lancering van de eerste Mac in 1998.

Sindsdien heeft Apple de 802.11 draadloze netwerkstandaard gevestigd met de lancering van de iBook en AirPort in1999. In 2003 lanceerde Apple AirPort Extreme, dat was gebaseerd op de nieuwe 802.11g high-speed draadloze technologie.

Nu helpt Bluetooth om de dominante positie van de Mac indraadloze communicatie, waarmee de reputatie van Apple als eerste op de markt wordt gehouden met innovatieve technologie die rechtstreeks in het besturingssysteem kan worden geïntegreerd.

Je bent misschien geïnteresseerd in