1. Homepage
  2. Technologie

Bluetooth: de magie van draadloze technologie

Bluetooth: de magie van draadloze technologie
0

Bluetooth: de magie van draadloze technologie

Bluetooth-technologie dankt zijn naam aan de Vikingkoning Harald Bluetooth uit Denemarken, die in zijn tijd beroemd was vanwege zijn uitstekende bemiddelingvaardigheden.Hij maakte contact met veel mensen en werd bewonderd door zijn mannen vanwege dit talent.Toen de technologie werd uitgevonden, bleef de naam daarom hangen.

Deze draadloze technologie maakt het mogelijk dat een brede selectie apparaten informatie kan uitwisselen met behulp van 2,4 GHz kortegolfradiosignalen binnen een bereik van maximaal 120 voet.Apparaten zoals videogameconsoles, mobiele telefoons, pc’s, laptops, pda’s, mp3-spelers, stereoheadsets en printers kunnen allemaal met elkaar worden verbonden via Bluetooth.

Technologie heeft ons leven zoveel eenvoudiger en Bluetooth is zo’n uitvinding.Het beste van Bluetooth is dat je twee willekeurige apparaten kunt verbinden zonder kabels te gebruiken.De bedrading van de computer met verschillende andere apparaten zoals het faxapparaat, de printer, de internetserver kan soms hinderlijk zijn.

Dankzij de Bluetooth-technologie zijn er geen vervelende kabels meer nodig.Deze technologie kan laptops, hoofdtelefoons, PDA’s, mobiele telefoons en printers aansluiten.En nu kunt u uw eigen PAN (Personal Area Network) opzetten waar u kunt worden gekoppeld aan andere laptops, mobiele telefoons, printers, enzovoort, zolang de andere gebruikte apparaten ook Bluetooth ondersteunen.

Het Bluetooth-toetsenbord en de Bluetooth-muis behoren tot de beste toepassingen van deze technologie, omdat het mensen gemakkelijk maakt hun computers te gebruiken.Met Bluetooth-technologie kunt u handsfree communiceren;u kunt nu uw telefoongesprekken aannemen terwijl u autorijdt, kookt, jogt, enz. en u kunt in huis naar uw favoriete muziek luisteren zonder dat dat lastige snoer u in de weg zit.

Zelfs alsde apparaten en apparaten die je al in huis hebt, geen ingebouwde Bluetooth-technologie hebben, kun je ze upgraden met behulp van een USB Bluetooth-adapter, beter bekend als de Bluetooth-dongle.Bluetooth-technologie is uitstekend geschikt voor meerdere gebruikers die een gemeenschappelijk apparaat delen.Een groot aantal computers kan bijvoorbeeld dezelfde printer gebruiken zonder dat er kabels op aangesloten hoeven te worden.

De producten met Bluetooth-technologie zijn ook heel redelijk geprijsd en iedereen kan ze betalen.Omdat 2,4 GHz, de radioband waarin Bluetooth actief is, een niet-gelicentieerde industriële, wetenschappelijke, medische (ISM) radioband is, zijn er geen kosten verbonden aan het gebruik van Bluetooth-technologie.U betaalt voor uw apparaat en het is zeker elke cent waard.

Je bent misschien geïnteresseerd in
graden-informatica