1. Homepage
  2. Niet gecategoriseerd

Bluetooth: wat is het, hoe werkt het en wat heb je eraan?

Bluetooth: wat is het, hoe werkt het en wat heb je eraan?
0

Bluetooth: wat is het, hoe werkt het en wat heb je eraan?

Bluetooth is een technologie die wordt gebruikt voor het verbinden van apparaten. Hierdoor kunnen mensen apps op hun telefoon bekijken, muziek of video’s afspelen of documenten lezen. Ook kunnen ze elkaar bellen of mailen. Er zijn verschillende versies van Bluetooth beschikbaar, zoals Bluetooth 3.0, Bluetooth 4.0 en Bluetooth Low Energy.

Bluetooth

Bluetooth is een draaiduurverbinding tussen apparaten. Het netwerk werkt door het afspelen van geluidsoverdracht via de speakers van één apparaat naar én door het afspelen van beeldmateriaal van een ander apparaat naar de telefoon of tablet. Hierdoor kunnen gebruikers gemakkelijk contact maken met elkaar en wordt bestanden tekortgeschoten probleemloos vastgelegd. En wat heb je eraan? Je kunt er dus prima mee invullingen aan verbindingsvoorwaarden geven, zoals bijvoorbeeld compatibiliteit en bereikbaarheid ervan in je bedrijfspraktijk.

De basis voor het werken met Bluetooth ligt in het activeren van een soort verbinding tussen twee apparaten. De apparaten spreken elkaar dan toe via hun radio-ontvangers, waardoor er data kan verzonden en ontvangen worden. Naast iPhone, Android’ s en de Windows Phone beschikken ook veel laptopmodellen over bluetooth-capaciteit voor draadloos internetten of foto’s uploaden naar social media-accounts op internet of cloud services .

Hoe werkt het bluetooth?

Het Bluetooth-netwerk is een draaiduurverbinding tussen smartphones, tablets en andere apparaten. Dat kan via de Bluetooth- Ontvangstmodule (BOM) op de telefoon of tablet. Hierdoor kunnen gebruikers gemakkelijk contact maken met elkaar en worden bestanden tekortgeschoten probleemloos vastgelegd.

Hoe weet ik of mijn apparaat geschikt is voor bluetooth?

Het is essentieel dat je apparaat voldoet aan de specificaties van bluetooth. Hieronder vind je meer informatie over deze technologie:


  • Bluetooth staat voor Bluetooth Low Energy. Dit betekent dat het slechts één of weinig keren per dag wordt gebruikt en ook korter gaat dan andere technologieën zoals wifi of 3G. Hierdoor houden apps langer verbinding met elkaar.
  • Het werkt op basis van een draadloze verbinding tussen apparaat en telefoon of tablet. Het apparaat moet daarnaast wel in staat zijn om muziek, foto’s en video’s te streamen.
  • Je kan ervoor kiezen om je telefoon of tablet via bluetooth aan te sluiten op je audioapparaat, zoals een MP3 player, koptelefoon of hi-fi system. Zo hoort hij bij jou als gelijkwaardige apparatuur in huis.

Werkt bluetooth ook door muren en plafonds heen?

Bluetooth is een technologie die wordt toegepast in het communiceren tussen apparaten. Door deze technologie kan je apparaten zoals telefoons en zenders direct verbinden met elkaar door muren of plafonds heen. Hierdoor is het mogelijk om te voorkomen dat apparaten uit elkaar gaan, of om op afstand te kunnen communiceren. Bluetooth is erg populair, omdat het snel werkt en veel verschillende toestellen compatibel zijn met deze technologie.


Je bent misschien geïnteresseerd in