1. Homepage
  2. Wetenschap

Booster Shots…. Voor ouders die thuisonderwijs geven.

Booster Shots…. Voor ouders die thuisonderwijs geven.
0

Booster Shots…. Voor ouders die thuisonderwijs geven.

Nee, we hebben het niet over vaccinaties.We hebben het over boostershots voor gezinnen die zo lang of zo intensief thuisonderwijs hebben gegeven dat ze de vreugde zijn kwijtgeraakt waarom ze in de eerste plaats aan deze reis zijn begonnen.

Jijkan een van die gezinnen zijn die al ongeveer 9 jaar thuisonderwijs geven en nu aan het thuiswerken zijn, of je bent misschien nieuw op de reis en hebt je tot over je oren ingewerkt en je afgevraagd of dit de juiste keuze is.We kunnen allemaal wel eens een Booster Shot gebruiken.

Hier mijn top 10 ideeën:

10.Excursie!Gewoon een kort of misschien zelfs een dag lang avontuur – jouw keuze, maar er gaat niets boven een excursie om de week te onderbreken en leven in het schema van een student te blazen.

9.Lees hardop!Als je dit nog niet doet, is het een goed moment om te beginnen als je batterij bijna leeg is.U kunt ze voorlezen, of ze kunnen u en elkaar om de beurt voorlezen.Het is een geweldige manier om een ​​band op te bouwen en te ontspannen.Ja, zelfs middelbare scholieren vinden dit nog steeds leuk!

8.School buiten!Het weer wordt steeds warmer in de meeste delen van het land!Neem de boeken, de kunst, de draagbare cd-speler en leer buiten.Sterker nog, wandel en bestudeer wat op het punt staat te bloeien en bespreek de wetenschap van deze zegening!

7.8 & 9 combineren!Een booster voor ons, helemaal tot halverwege de middelbare school, was om een ​​enorme deken onder de zon of schaduwboom te nemen en te lezen.We keken naar de wolken, aaiden nieuwe kuikentjes of poesjes en genoten gewoon van een goed verhaal in de frisse lucht.

6.Schoolrooster voor het hele jaar!Dit KLINKT vreselijk voor sommige mensen, maar het betekent niet echt elke dag school!Het betekent voor elke maand van het jaar dat je 3 weken naar school gaat en dan een week vrij hebt.Deze schema’s kunnen vaak rond feestdagen worden gepland.Als jij en je leerling weten dat jullie allebei om de drie weken een flinke pauze krijgen, is er tijd om leuke dingen te plannen of gewoon elke maand NIETS te doen!

5.Zoek een coöperatie!Veel steungroepen in het gebied hebben een aantal co-op leerklassen.Vaak is het nodig dat je af en toe een beetje van je tijd vrijmaakt, maar de verandering van tempo en leeromgeving kan van onschatbare waarde zijn voor zowel jou als alle betrokken leerlingen!

4.Laat de student plannen – niet jij!Een van mijn kinderen wilde graag de vrijheid om haar laatste jaar helemaal zelf in te richten.Ze koos voor een extra bèta en een extra sociale studie.Ze plande ook het werk van elke week en doet dit zodat ze GOED klaar kan zijn voor haar diploma-uitreiking – op haar 18e verjaardag!Dit heeft haar gemotiveerd en haar ook verantwoordelijkheid geleerd.Het heeft me ook verlicht om gewoon cijfers te geven!

3.Laat een wetenschappelijk experiment ‘evolueren’ naar meer!Dit was altijd een veilige manier voor mijn kinderen om een ​​beetje te giechelen of van de baan af te raken – maar jongen, het is gedenkwaardig en het was het zijpad waard!Neem het wetenschappelijke experiment tot het uiterste, de vragen of nieuwsgierigheid van uw kind zullen het laten gaan (maar laten we er zeker van zijn).Ze leren niet alleen meer doordat ze niet in een wetenschappelijke ‘box’ hoeven te passen – maar je zult ook weer plezier beleven aan leren – en je zult het GEWELDIG vinden om te zien hoe hun geest werkt wanneer ze niet worden gehinderd door stappen die zijn voorbeschikt door iemand anders!

2.Praat met anderen!Als je de kans krijgt, vraag dan andere ouders om ideeën die je thuisschool kunnen uitnodigen om te gebruiken.Het zal je misschien ook verbazen hoe je kinderen reageren als ze erachter komen wat andere kinderen doen voor hun homeschool.Mijn kinderen waren eigenlijk heel blij toen ze het schema en het gewicht hoorden van enkele andere homeschooled studenten van hun leeftijd.Ik werd een ‘coole’ moeder (althans voor een tijdje).

1.Mijn nummer 1 favoriet!Neem gewoon een vrije dag (of een week) als je weet dat je allemaal je limiet hebt bereikt!Bak een grote partij chocoladekoekjes, speel met de huisdieren, maak er een puinhoop van, cijfer niet, archiveer niet en maak je geen zorgen.Combineer dit met gebed en dankzegging dat u de kans krijgt om thuis te zijn bij uw kinderen en ik garandeer u dat een houding van dankbaarheid die vreugde in uw thuisschoolhart zal doen herleven!

Je bent misschien geïnteresseerd in