1. Homepage
  2. Gezondheid

Kanker – Baarmoederhalsuitstrijkjes – Gezondheid van vrouwen

Kanker – Baarmoederhalsuitstrijkjes – Gezondheid van vrouwen
0

Kanker – Baarmoederhalsuitstrijkjes – Gezondheid van vrouwen

Alle vrouwen zullen op een bepaald moment in hun leven een baarmoederhalsuitstrijkje moeten ondergaan als onderdeel van eencontrole.Maar weet u precies wat een uitstrijkje is en hoe het aandoeningen van vrouwen kan beïnvloeden, diagnosticeren of behandelen?Lees verder voor meer informatie over deze gebruikelijke procedure.

Gezondheid van vrouwen: wat is een uitstrijkje?

Een uitstrijkje is een test die bij vrouwen wordt gebruikt om vast te stellen of er veranderingen zijnin de gezondheid van de baarmoederhals.Dit is nuttig om de vroege stadia van kanker te diagnosticeren.

De baarmoederhals bevindt zich aan het einde van de baarmoeder en is verbonden met de bovenkant van de vagina.Er is een centraal kanaal dat de vagina verbindt met de binnenkant van de baarmoeder, en het is ongeveer 3 cm in het vierkant.

Gezondheid van vrouwen: waarom een ​​baarmoederhalsuitstrijkje?

De belangrijkste redeneen uitstrijkje hebben is om de gezondheid van de baarmoederhals te controleren en om het aantal vrouwen dat baarmoederhalskanker krijgt te verminderen.Het uitstrijkje is bedoeld om vroege stammen van potentieel kankercellen te detecteren.Als we er op tijd bij zijn, zal de gezondheid van vrouwen er misschien niet erg onder lijden en zal de groei van de kanker misschien niet verder gaan.Een uitstrijkje is echter slechts een screeningsproces;het zal niet altijd alle vormen van kanker detecteren.

De gezondheid van vrouwen: wie heeft een uitstrijkje nodig?

Vrouwen die seksueel actief zijn of 18 jaar zijnof ouder (wat het eerst komt) moeten hun gezondheid in eigen hand nemen en regelmatig een uitstrijkje laten maken tot de leeftijd van 70 jaar. Een regelmatig uitstrijkje zou voor de meeste vrouwen om de drie jaar zijn, afhankelijk van hun gezondheid en de resultaten van het laatste uitstrijkje.Ook moeten vrouwen die niet gezond zijn jaarlijks een uitstrijkje laten maken, zoals die met hiv.Vrouwen die een hysterectomie hebben gehad en in het verleden abnormale uitstrijkjes hebben gehad, moeten zich elk jaar laten controleren door een arts;er is nog steeds een risico op abnormale celgroei aan de bovenkant van het vaginale kanaal.

Vrouwengezondheid: hoe wordt een baarmoederhalsuitstrijkje uitgevoerd?

Een baarmoederhalsuitstrijkje wordt alleen genomen bij vrouwenzijn in goede gezondheid en bloeden niet.Al het bloed dat tijdens het testen verschijnt, kan de resultaten onnodig vertekenen.

De procedure wordt uitgevoerd met vrouwen op hun rug en hun benen in de lucht gehouden door een arts of stijgbeugels.Een speculum wordt in de vagina geplaatst, zodat de arts de baarmoederhals van de vrouw van dichtbij kan bekijken.Vervolgens wordt een borstelachtig instrument over de baarmoederhals geplaatst en worden de cellen op de borstel geveegd en vervolgens op een objectglaasje geplaatst voor diagnose.

Uitstrijkjes van de baarmoederhals bij vrouwen kunnen worden gemaakt door een gezondheidsdeskundige,zoals een arts of verpleegkundige.De procedure duurt meestal hooguit een paar minuten en is niet pijnlijk, hoewel het een beetje ongemakkelijk kan zijn.

Health-Service-Online

Admin Fritz Frei info@kanker-info.info

Je bent misschien geïnteresseerd in