1. Hoofdpagina
  2. Wetenschap

Carrièretraject: Ingenieur worden

Carrièretraject: Ingenieur worden
0

Carrièretraject: Ingenieur worden

Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics definieert ingenieurs als degenen die “de theorieën en principes van wetenschap en wiskunde toepassen op onderzoek en ontwikkelingeconomische oplossingen voor technische problemen.”Met andere woorden, ingenieurs zijn degenen die complexe problemen voor de rest van ons oplossen.

Er zijn momenteel ongeveer 1,5 miljoen ingenieurs in de VS.Engineering is een uitdagende baan met een fatsoenlijk loon (het loon van een ingenieur is hoger dan de meeste met alleen een bachelordiploma).In feite werd het gemiddelde salaris voor een ingenieur in 2002 gerapporteerd op net iets meer dan $ 65.000. De top 10% van alle ingenieurs verdiende meer dan $ 90.000.Natuurlijk hangt het salaris van een ingenieur uiteindelijk af van hun locatie en specialiteit.

Ingenieurs vinden werk vrijwel overal waar innovatie plaatsvindt.Ingenieurs ontwerpen en vervaardigen machines, processen, systemen en zelfs economische constructies.Ze werken gewoonlijk in de sectoren overheid, onderzoek, industrie, leger, onderwijs, management of advies.

Er zijn meer dan 25 erkende loopbaantrajecten voor de ingenieur.En u kunt er zeker van zijn dat naarmate de technologie voortschrijdt, het aantal technische specialiteiten alleen maar zal toenemen.Enkele van de belangrijkste technische specialiteiten zijn;lucht- en ruimtevaart, chemie, civiele techniek, elektrotechniek, materiaalkunde, mechanica en software-engineering.

Je hebt minimaal een bachelordiploma van een universitair ingenieursprogramma nodig om in aanmerking te komen voor een technische functie.Het diploma moet afkomstig zijn van een hogeschool of universiteit die is geaccrediteerd door de ABET (Accreditation Board for Engineering and Technology).

Om toegelaten te worden tot de meeste ingenieursopleidingen op hogescholen, wordt van een student verwacht dat hij tweejaar algebra op de middelbare school en een jaar trigonometrie.Ze hadden ook een jaar zowel scheikunde als natuurkunde moeten hebben afgerond.

Zoals je waarschijnlijk hebt gehoord, zijn ingenieurs doorgaans erg goed in wiskunde en natuurwetenschappen.Dus als de gedachte aan algebra je doet kronkelen, is deze carrière misschien niet de juiste voor jou.

De beste ingenieurs houden van het oplossen van complexe problemen en zijn echte uitvinders in hart en nieren.Als je engineering als carrière kiest, kun je verwachten dat je op het snijvlak van technologie zit.Je zet ideeën om in realiteit en lost problemen op die de samenleving verbeteren.

Misschien bent u geïnteresseerd

Over de auteur

Laat een reactie achter