1. Homepage
  2. Economie

Steenkool vermindert de afhankelijkheid van buitenlandse olie

Steenkool vermindert de afhankelijkheid van buitenlandse olie
0

Steenkool vermindert de afhankelijkheid van buitenlandse olie

Onlangs is de prijs van een vat olie gestegen tot $ 40, de duurste prijs in de Amerikaanse geschiedenis.Met de stijgende olieprijzen en de voortdurende instabiliteit in het Midden-Oosten lijken de Verenigde Staten op weg naar een energiecrisis.

Maar er is een overvloed aan goedkope energiebronnen in het heleland.Die energiebron is steenkool.

Na jaren van mijnsluitingen is er in de Verenigde Staten een hernieuwde belangstelling voor steenkool.Bedrijven zoals Quest Minerals en Mining Corp. heropenen nu mijnen en hervatten de steenkoolproductie.

Er is 274 miljard ton steenkool in mijnen in het hele land.Met die hoeveelheid steenkool zou de Verenigde Staten ongeveer 250 jaar kunnen meegaan, aangezien de gemiddelde Amerikaan elk jaar 7.000 pond steenkool gebruikt.Het gebruik van deze hulpbron vermindert de afhankelijkheid van buitenlandse olie en stimuleert de economie op verschillende manieren.

Ten eerste stimuleert steenkool de Amerikaanse economie door banen te behouden en te creëren voor mensen die in de mijnen en in de steenkool werkenvervoer.Voor elk van de vier grote goederenspoorlijnen vertegenwoordigt steenkool ten minste 40 procent van het totale tonnage dat elk jaar wordt vervoerd.Veel mensen zijn voor hun levensonderhoud afhankelijk van steenkool en zullen dat ook blijven als Amerikanen meer steenkool gaan gebruiken als energiebron.

Bovendien, omdat steenkool een binnenlandse hulpbron is, zijn de transportkostenhet is veel lager dan de kosten van het importeren van olie uit andere landen.De transportkosten van kolen zijn ook lager omdat er meer mogelijkheden zijn om kolen van de ene plaats naar de andere te vervoeren.Steenkool wordt per binnenschip en per trein vervoerd.

Het gebruik van steenkool levert meer op dan alleen banen en lagere transportkosten.Door de overvloed aan steenkool blijft de prijs stabiel, in tegenstelling tot de olieprijzen in het volatiele Midden-Oosten.Grondstoffen zoals steenkool, waarvan de kosten stabiel blijven of dalen, houden de inflatie laag.Door de lage inflatie kunnen Amerikanen erop vertrouwen dat hun spaargeld en investeringen veilig zijn.

Een ander groot voordeel van steenkoolenergie zijn de kosten van elektriciteit die wordt opgewekt met steenkool.Opwekking van kolenstroom kost een vierde van die van aardgasopwekking.Bedrijven die steenkool gebruiken, houden hun overheadkosten laag en maximaliseren de winstgevendheid.Bovendien wordt steenkool gebruikt om elektriciteit op te wekken voor telecommunicatie, computers en alle andere op elektriciteit gebaseerde technologieën die de Amerikaanse economie stimuleren.

De voordelen van steenkool maken het een logische keuze voor debron van de toekomst van de Verenigde Staten.

Je bent misschien geïnteresseerd in