1. Homepage
  2. Cyberbeveiliging

Forensische computerexperts: waarom hebben we ze nodig?

Forensische computerexperts: waarom hebben we ze nodig?
0

Computer forensische experts: waarom hebben we ze nodig?

De meesten van ons zijn niet bekend met forensisch computeronderzoek totdat cybercriminaliteit duidelijker werd.Computers zijn een integraal onderdeel van ons leven geworden.Ze hebben de manier waarop we werken veranderd.Hierdoor nemen cybercriminaliteit gestaag toe.Criminelen zijn gaan beseffen dat als ze hun vuile daden willen blijven doen, ze bij de tijd moeten blijven.

Gelukkig zijn er forensische computeranalisten die bedrijven kunnen helpen precies te achterhalen watgebeurd.We denken er echter niet allemaal zo over.Ik heb mijn eigen IT-afdeling, waarom zou ik een forensisch computeranalist nodig hebben?

Forensisch computeranalisten spelen een grote rol bij het oplossen van uw probleem.Goedbedoelende IT-professionals kunnen hun werk doen, maar als ze geen forensische computeropleiding hebben, maken ze de zaken alleen maar erger.Het is raadzaam om hulp van buitenaf te overwegen om het probleem aan te pakken.

Waarom we experts nodig hebben

Ten eerste is een forensisch computeranalist geennet getraind om gegevens te extraheren en te verzamelen.Computer forensics heeft zowel een technisch als een juridisch aspect.Elektronische gegevens die uit het betrokken computersysteem worden gehaald, worden behandeld zoals elk ander bewijsmateriaal op een plaats delict.Computerforensisch onderzoek behandelt en onderzoekt deze gegevens op een manier die voldoet aan de normen van het bewijs.

Dit wordt zorgvuldig en correct gedaan, zodat het toelaatbaar is voor de rechtbank.Als er aanwijzingen zijn dat er met het elektronische bewijs is geknoeid of dat het is aangetast, wordt het niet geaccepteerd in de rechtbank.

Als uw IT-personeel is opgeleid in forensisch computeronderzoek, kan het probleem worden opgelost.Helaas zijn ze dat in de meeste gevallen niet allemaal, tenzij het bedrijf dit als vereiste voor tewerkstelling heeft gespecificeerd.Ook interne medewerkers kunnen vragen stellen over authenticatie.Elektronische gegevens waarmee is geknoeid, zijn tijdrovend om te herstellen.

Houd er rekening mee dat forensische computerexperts per uur rekenen.Afgezien van de interne kosten van het delegeren van uw IT-personeel om het werk te doen, kan het ook problemen op de werkvloer veroorzaken.Roddels verspreiden zich als een lopend vuurtje.

Forensische computeranalisten zijn niet alleen in staat gegevens te verzamelen, maar ook te bewaren.Dit omvat verborgen, met een wachtwoord beveiligde, gecodeerde en verwijderde bestanden, inclusief sporen die zijn achtergelaten door de dader.Ze kunnen ook bewijsmateriaal verkrijgen van de tegenpartij.Ze komen erachter waar, wanneer, wie en wat er is gebeurd door een computersysteem en zijn gegevens te analyseren.Ze volgen protocollen zodat elk bewijs in de rechtbank wordt geaccepteerd.

De prijs voor het inhuren van een forensisch computeranalist of bedrijf is afhankelijk van de aard van uw zaak.Het proces bestaat meestal uit drie fasen: het verkrijgen van de gegevens, het onderzoek (waarbij de gegevens en het computersysteem grondig worden onderzocht) en de rapportage.Acquisitie en rapportage duurt meestal 15 uur.De analyse kost meestal ongeveer $ 4.500.Forensische computerexperts rekenen kosten per uur, meestal tussen $ 250 en $ 350.

Zelfs in de best beveiligde netwerken kunnen inbreuken op de beveiliging plaatsvinden.Meestal zijn de daders afkomstig van het bedrijf dat het netwerk van het bedrijf kent.Miljoenen dollars gaan verloren door fraude en sabotage.Gevestigde banken worden nu gehackt in plaats van te worden beroofd.

Technologie helpt ons in ons dagelijks leven, maar als het voor de verkeerde doeleinden wordt gebruikt, kan het een formidabeletegenstander.U kunt het probleem het beste aan de experts overlaten.

Je bent misschien geïnteresseerd in