1. Homepage
  2. Cyberbeveiliging

Computer Forensic Investigation Service: laat het over aan de experts

Computer Forensic Investigation Service: laat het over aan de experts
0

Computer Forensic Investigation Service: laat het aan de experts over

Technologie heeft grote invloed gehad op de manier waarop we werken.Alle gevestigde bedrijven hebben hun eigen IT-afdelingen om systemen en netwerken veilig te houden.Computers zijn een belangrijk onderdeel van ons leven geworden en worden voor verschillende doeleinden gebruikt.Helaas houdt dit criminelen en overtreders niet tegen.

Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor.Miljoenen dollars gaan verloren door sabotage, fraude en diefstal door werknemers.Gelukkig zijn er organisaties voor forensisch computeronderzoek die adviesdiensten aanbieden.

Als ondernemer willen we allemaal de kosten zo laag mogelijk houden.Sommigen sturen zelfs onze eigen IT-professionals om wat te graven voor ons om het te onderzoeken.Hoewel deze professionals het goed bedoelen en goed op de hoogte zijn van het systeem van uw bedrijf, zullen ze helaas de hele situatie in gevaar brengen zonder de intentie om dit te doen.

Laat het over aan de experts

Elke werknemer kan een overtreder worden en voordat u het weet heeft iemand het netwerk van uw bedrijf gehackt.In deze situaties, en andere situaties waarin de beveiliging van het bedrijf is geschonden, sturen de meesten van ons meestal hun eigen mensen.Helaas is dit bij computercriminaliteit geen goed idee.

In feite kunnen deze goedbedoelende werknemers die er zijn om hun werk te doen, de zaken onbedoeld erger maken.Forensische computerexperts doen hun werk op een manier die voldoet aan de bewijsnormen, zodat het toelaatbaar is voor de rechtbank.

Als er toch met het elektronische bewijsmateriaal is geknoeid, zal het dat ook doenniet-ontvankelijk zijn in de rechtbank.Uw IT-professional weet misschien wat hij moet doen, maar heeft niet de juridische kwalificaties voor deze baan.Het is altijd aan te raden om professionele hulp van buitenaf in te schakelen.Als een forensisch computeranalist de situatie aan het begin van het probleem niet kan aanpakken, overschrijft het besturingssysteem willekeurig de gegevens op de harde schijf.Hoe langer het betrokken computersysteem wordt gebruikt, hoe groter de kans dat het bewijsmateriaal verloren gaat.

Hoe graag we het in deze situatie ook zelf willen doen, we hebbenvakmensen in te huren.Forensische computeranalisten verzamelen niet alleen gegevens, maar onderzoeken en analyseren de verzamelde informatie ook grondig.

Ze kunnen ook relevant bewijs verkrijgen van een tegenpartij, wat op dezelfde manier werkt als opvragenvoor de productie van documenten en om vast te stellen of de computer is gebruikt voor een criminele daad of beleidsovertreding.Ze kunnen ook verwijderde gegevens van een besturingssysteem ophalen en bewaren.

De interne kosten, tijd en het weghalen van werknemers uit hun baan zijn ook van invloed op de uitkomst van de situatie.Het betalen voor een forensische computerexpert zal aanzienlijk lager zijn in vergelijking met de tijd en het geld dat u besteedt aan het maken van uw eigen onderzoek.De prijs van een forensisch computerexpert kan $ 250 tot $ 350 per uur bedragen.

Hun werk bestaat uit drie fasen: acquisitie, onderzoek en rapportage.Overname kost ongeveer $ 500.Onderzoek en rapportage zijn afhankelijk van de aard van de zaak.Meestal kan het in 15 uur worden voltooid.De totale analyse kost ongeveer $ 4.500.Tijdens het onderzoek worden de zaken niet onderbroken.

Er zijn forensische computerbedrijven die een snelle analyse bieden.Zij onderzoeken een harde schijf en sturen u het rapport toe.U kunt dan onderzoeken of er substantieel bewijs is dat verder onderzoek rechtvaardigt.