1. Homepage
  2. Cyberbeveiliging

Computer Forensics Software: de tools van het vak

Computer Forensics Software: de tools van het vak
0

Computer Forensics Software: de tools van het vak

Cybercriminaliteit komt tegenwoordig steeds meer voor.Internet geeft toegang tot het World Wide Web, maar online kan iedereen alles zijn.Computers worden ook veel gebruikt, van huishoudens tot financiële instellingen.Dit dwingt criminelen zich aan te passen aan nieuwe technologieën en bij de tijd te blijven.

Er wordt veel gevraagd naar forensische computeranalisten om de cybercriminaliteit bij te houden.Forensische computersoftware wordt op zijn beurt verbeterd en geüpdatet om deze criminele handelingen bij te houden.

Helaas kan het inhuren van een forensisch computeranalist duur zijn.Naast wetshandhavingsinstanties zijn er ook particuliere organisaties die bereid zijn het werk voor u te doen.Anderen werken zelfstandig en rekenen voor hun werk per uur.Gelukkig zijn er manieren waarop u uw eigen onderzoek kunt doen voordat u professionele hulp inschakelt.

Doe het zelf

Het gaat niet goed met ons allemaalgeïnformeerd over computersystemen en de wetenschap achter deze machines.De meeste mensen die geen diploma hebben of werk gerelateerd aan forensisch computeronderzoek kennen alleen de basis.We weten hoe we de computer moeten gebruiken om instant messages te verzenden, op internet te surfen, e-mails te verzenden en sommige applicaties uit te voeren.We kennen echter niet allemaal het technische aspect van de hardware.Gelukkig is er een manier waarop we kunnen proberen erachter te komen wat er aan de hand is.

Forensische computeranalisten zijn in staat een exacte kopie van een harde schijf te maken.Ze analyseren de inhoud van de kopie om te weten of de computer is gebruikt voor illegale activiteiten of criminele handelingen.Ze kunnen ook e-mails en instant messages traceren.Ze hebben hun eigen toolkits en programma’s om hen te helpen dit werk te doen.Daarom moet u ze inhuren omdat ze over de tools beschikken.

Gelukkig zijn er forensische computersoftwareprogramma’s beschikbaar die u kunnen helpen.Softwarebedrijven maken programma’s waarmee een individu cybercriminaliteit kan opsporen.WetStone en AccessData zijn enkele van de bedrijven die softwareprogramma’s ontwikkelen die forensische antwoorden genereren.

WetStone is een bedrijf dat zich bezighoudt met stenografie.Dit is een proces dat gegevens versleutelt en insluit in de e-mailbijlage.X-way forensics biedt een softwareoplossing met een breed scala aan forensische functies.

Er worden veel meer softwareprogramma’s ontwikkeld om het hoofd te bieden aan de opkomst en vooruitgang van cybercriminaliteit.Er zijn verschillende toolkits die u kunnen helpen.Deze toolkits hebben de mogelijkheid om harde schijven te dupliceren en gegevens te analyseren.Als u kennis heeft van beveiligingstechnologieën, kunt u deze softwareprogramma’s installeren om u te helpen.

Dit voorkomt ook dat toekomstige cybercriminaliteit in de toekomst wordt gepleegd.Dit is van toepassing op bedrijven die beveiligingsinbreuken in hun netwerk willen voorkomen.Beveiligingsbeheerders en auditors kunnen deze software installeren om hen te helpen wanneer dat nodig is.

Als de software niet voldoende is, kunt u nu een forensisch computeranalist inhuren.Als u geen kennis heeft van beveiligingstechnologieën, kunt u helaas het beste een professional inhuren.Elektronisch bewijsmateriaal moet voldoen aan de normen van de rechtbank.Als er met het bewijs is geknoeid, is het niet-ontvankelijk in de rechtbank.

Omgaan met elektronische gegevens kan ingewikkeld zijn.Voor de gemiddelde persoon is voorzichtigheid bij het omgaan met mensen online, vooral met geld, belangrijk.Voorkomen is altijd beter dan genezen.Gelukkig stellen de voortgaande ontwikkelingen ons in staat de criminaliteit te bestrijden.

Je bent misschien geïnteresseerd in