1. Homepage
  2. Cyberbeveiliging

Computerbeveiliging – Tips voor veilig openbaar pc-gebruik

Computerbeveiliging – Tips voor veilig openbaar pc-gebruik
0

Computerbeveiliging – Tips voor veilig openbaar pc-gebruik

In het nieuwe computertijdperk loggen we niet altijd in vanuit huis waar onze pc’szijn grondig beschermd.(Daar heb je al voor gezorgd, toch?) Cybercafés, bibliotheken, luchthavens, hotels en andere plaatsen bieden gebruik van een openbare terminal voor mensen die onderweg zijn.Maar helaas worden die computers niet altijd goed beveiligd of regelmatig gecontroleerd.En aangezien anderen ze gebruiken, kunnen ze slechts enkele minuten voordat u aan de beurt bent, geïnfecteerd raken.

Hier zijn een paar tips voor het beschermen van uw gegevens terwijl u een openbare computer gebruikt.

Bij de meeste e-mailclients kunt u tegenwoordig e-mail doorsturen van het ene account naar het andere, net zoals u uw telefoongesprekken doorschakelt.Profiteer van deze functie om uw beveiliging te verbeteren.

Als u van plan bent een paar dagen van huis te zijn, maar uw gewone computer of laptop niet gebruikt, probeer danuw e-mail naar een account dat u speciaal voor de reis hebt ingesteld.Dit helpt je informatie veel beter te beschermen.

Zowel het account als het wachtwoord zijn veel minder waarschijnlijk bekend bij oplichters.Toch kunt u alle verzonden e-mail ophalen terwijl u niet achter uw gewone pc zit.Als de gebruikers-id en het wachtwoord toch worden gekraakt, is uw doorlopend risico laag, aangezien u dit tijdelijke account binnenkort zult verlaten.

Als u zich moet aanmelden bij een openbarecomputer met een van uw gewone gebruikersnaam het wachtwoord wijzigen de eerste keer dat u het buitenshuis gebruikt.Verander het dan weer wanneer u thuiskomt. Dit beperkt uw blootstellingstijd.

Openbare computers kunnen een specifiek soort spyware/trojaans paard bevatten, genaamd ‘een key-logger’ die registreertuw elke toetsaanslag.Afgezien van het verkrijgen van uw logins en wachtwoorden, geeft dit de dief ook toegang tot al het andere dat u tijdens uw sessie hebt ingevoerd.U moet dus voorkomen dat u online creditcardtransacties uitvoert of toegang krijgt tot uw online bankieren en creditcardrekeningen.

Voordat u naar een site gaat waarvoor een gebruikersnaam en/of wachtwoord vereist is,schakel elke functie voor automatisch aanvullen of het opslaan van wachtwoorden uit.Als dat kan, omdat sommige openbare computers deze functies hebben vergrendeld door de beheerder.

Vermijd onbekende sites, indien praktisch, terwijl u weg bent.De meeste online hacks zijn afkomstig van automatische downloads van spyware, virussen, enz. Er zijn maar weinig sites die u regelmatig bezoekt.Net zoals je zou vermijden om tijdens een reis met onsmakelijke vreemden te praten, vermijd onoverzichtelijke websites.

Stel het klikken op advertenties uit terwijl je niet thuis bent.Die kunnen leiden tot precies het soort sites dat hierboven wordt genoemd.

Als u klaar bent met het gebruik van de openbare computer, wis dan – als u kunt – ook hier kunnen beheerders u geen toegang tot de functie verlenen- eventuele tijdelijke internetbestanden, cookies, enz. Dit helpt niet alleen u te beschermen, maar zorgt er ook voor dat de computer in een betere staat blijft voor de volgende gebruiker.

Onnodig te zeggen, niet doenlaat gedownloade bestanden op de computer staan ​​en laat nooit iemand over je schouder meekijken terwijl je een wachtwoord of andere gevoelige informatie invoert.

Paranoia is niet nodig.Maar een beetje bewustzijn en gezond verstand bij het gebruik van een openbare computer zal helpen om uw informatie veilig te houden – zowel thuis als daarna.

Een laatste tip zou zijn om een ​​beter beveiligde browser te gebruikenzoals Firefox of Opera tijdens het surfen op uw pc thuis en op een openbare computer.

Je bent misschien geïnteresseerd in