1. Homepage
  2. Wetenschap

Aandoeningen geassocieerd met onvruchtbaarheid bij mannen

Aandoeningen geassocieerd met onvruchtbaarheid bij mannen
0

Aandoeningen in verband met onvruchtbaarheid bij mannen

In het verleden werd ons wijsgemaakt dat onvruchtbaarheid een aandoening is die alleen bij vrouwen voorkomt.Maar de recente wetenschap werpt meer licht op mythen waarvan men dacht dat het feiten waren. We weten nu zeker dat onvruchtbaarheid duidelijk voorkomt, zelfs bij mannelijke patiënten.

In feite moeten we dit onderzoekende geregistreerde gevallen van onvruchtbaarheid, details zullen ons laten zien dat factoren van onvruchtbaarheid bijna gelijk verdeeld zijn tussen vrouwelijke en mannelijke factoren.Deze samenstellende factoren nemen 30% in beslag en nog eens 30% wordt gedekt door de gedeelde factoren die zelf de onbekende onvruchtbaarheidscondities dekken.

Afhankelijk van de problemen die de patiënt presenteert, zullen behandelingen grotendeels variëren vanmedicijnen tot uitgebreide casusanalyse die operaties en operaties in de getroffen gebieden met zich mee kunnen brengen.

Stel bijvoorbeeld erectiestoornissen, de enige voor de hand liggende klinische representatie waarop men de diagnose van de aandoening kan baseren.(Opmerking: onvruchtbaarheid is geen lichamelijke aandoening en de meeste symptomen zijn slechts een schaduw van een veel groter probleem dat zich in het lichaam van de man bevindt.)

Erectiestoornissen kunnen gemakkelijk worden behandeldmet medicijnen.Maar met meer geavanceerde tekenen van onvruchtbaarheid bij de mens, kan de uiteindelijke behandeling zowel de patiënt als de arts ertoe brengen om geassisteerde voortplantingstechnologieën te gebruiken die niet alleen mannelijke factoren aanpakken die onvruchtbaarheid veroorzaken, maar die ook kunnen helpen bij de behandeling van vrouwelijke onvruchtbaarheid.

Normaal gesproken wordt mannelijke patiënten bij verschillende soorten geassisteerde voortplantingstechnologieën gevraagd om sperma te produceren waaruit de zaadcellen worden verzameld.Er zijn veel factoren die de technieken tot succes of mislukking zullen leiden.Een daarvan is de spermakwaliteit.

Als de spermakwaliteit werkbaar is voor in-vitrofertilisatie (een vorm van geassisteerde voortplantingstechnologie), kan het samen met vrouwelijke eicellen bevruchten.Hiermee worden alle andere methoden gestart die volgen na het ophalen van sperma en eicellen.

Als het sperma echter van te lage kwaliteit is, is het mogelijk dat de patiënten wordt gevraagd of zesperma van donoren zou willen adopteren.Als dit niet het geval is, wordt de procedure helemaal niet voortgezet.Als ze het daarmee eens zijn, wordt de cyclus beperkt tot de eicel van de partner en zaadcellen van een andere persoon.

Helaas bestaat er geen technologie die de kwaliteit van dezaadcellen van een bepaalde persoon.Het enige dat de medische wetenschap kan doen, is het meeste halen uit de huidige toestand die de kwaliteit van het sperma kan bieden.

Je bent misschien geïnteresseerd in