1. Homepage
  2. Wetenschap

Koraal Calcium

Koraal Calcium
0

Koraalcalcium

Leven mensen uit Okinawa Japan echt langer dan de rest van ons?En hoeveel vertrouwen moeten we stellen in de beweringen van Robert Barefoot?

Koraalcalcium geneest alle soorten ziekten.Dat beweert zijn ontdekker, Robert Barefoot.Tv-infomercials, boeken en websites schreeuwen allemaal over dit wondermiddel.En zelfs als zijn beweringen ongerijmd zijn, is hij erin geslaagd een groot deel van het publiek te trekken.Waarom niet?Wie zou niet willen weten wat het enige medicijn is dat alle bekende ziektes kan wegnemen?

Maar niet alles wat blinkt is goud.En soms kan zelfs de meest vlotte talkie niet overal mee wegkomen.De vermeende helende krachten van koraalcalcium zijn de focus geweest van veel wetenschappelijke studies.Experts in het veld hebben geen bewijs gevonden om de beweringen van Robert Barefoot te ondersteunen.

Koraalcalcium zou afkomstig zijn uit oceaanbodems en zijn de overblijfselen van gevallen koralen.In lekentaal is het eigenlijk gewoon afgeleid van kalksteen.En kalksteen heeft geen bekende geneeskrachtige eigenschappen.

Koraalcalcium zou afkomstig zijn uit Okinawa, Japan, en Robert Barefoot gebruikte het lage sterftecijfer van de plaats als een back-up voor zijn beweringen.Toegegeven, Okinawanen behoren tot de mensen met de langste levensduur ter wereld.Hun sterftecijfer als gevolg van ziekten bestaat bijna niet, maar koraalcalcium en hun drinkwater hebben er niets mee te maken.Onderzoekers ontdekten zelfs dat Okinawanen een lagere calciuminname hebben dan die uit de westerse landen.Hun ‘gezondheid en lange levensduur’ kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, maar nooit aan koraalcalcium.

Mensen die calcium nodig hebben, kunnen beter kiezen uit de vele calciumsupplementenbeschikbaar in de markt.Er zijn veiligere en betrouwbaardere merken waarvoor de wetenschap nooit waarschuwingen heeft gepost.

Koraalcalcium staat erop zelfs de meest gevreesde ziektes te kunnen behandelen die de mensheid kent.Het suggereert zelfs dat de meeste hiervan worden veroorzaakt door calciumgebrek.Dat laatste is door de wetenschap bewezen als totaal onwaar.Dat het een toverdrank is voor deze ziekten, blijft een voortdurende strijd.

Als mensen iets zouden krijgen waarvan wordt gezegd dat het geneest, zoals aids en kanker, zou het ze niet kunnen schelenals het ze een maandsalaris kost.

Maar we kunnen het mensen echt niet kwalijk nemen dat ze deze onzin geloven.Als de mensen achter de distributie van koraalcalcium er gewoon op uit zijn om geld te verdienen, zoeken hun “fans” alleen maar naar een gemakkelijke uitweg uit hun gezondheidsproblemen.Helaas was het leven niet bedoeld om zo gemakkelijk te zijn.