1. Homepage
  2. Geschiedenis

Kredietgeschiedenis repareren – doe het zelf

Kredietgeschiedenis repareren – doe het zelf
0

Kredietgeschiedenis repareren – Doe het zelf

Kredietgeschiedenis repareren klinkt ingewikkeld.Je zou kunnen denken dat je een professional moet inhuren om dit voor je te doen.U kunt desgewenst een kredietreparatiespecialist inhuren, maar het is niet nodig om het geld uit te geven.U kunt het herstel van uw kredietgeschiedenis waarschijnlijk zelf afhandelen.

Als u uw kredietgeschiedenis wilt herstellen, moet u eerst kopieën van uw kredietrapporten aanvragen.Je hebt eigenlijk vier kredietrapporten en niet slechts één.Dit komt omdat er vier kredietinformatiebureaus zijn waarmee de meeste banken en bedrijven contact opnemen om uw krediet te controleren.

U heeft alle vier de rapporten nodig voor het herstellen van uw kredietgeschiedenis, omdat ze allemaal eenbeetje anders.De namen van de vier kredietinformatiebureaus zijn Equifax, Experian, TransUnion en Innovis.U heeft eenmaal per jaar recht op een gratis exemplaar van uw kredietrapport van elk bureau.

Als u het afgelopen jaar een rapport heeft ontvangen, heeft ubetalen voor een kopie.Als je echter een of ander krediet hebt aangevraagd en wordt afgewezen, heb je recht op een kopie.U ontvangt een afwijzingsbrief van de kredietverlenende instantie waarin dit staat.In deze brief staat de periode waarin u het gratis rapport moet aanvragen.

Zodra u uw kredietrapporten heeft, controleert u deze zorgvuldig op fouten.Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen tijdens het herstellen van uw kredietgeschiedenis, is fouten opsporen en de bureaus informeren dat ze moeten worden hersteld.Als u fouten heeft in een of meer van uw rapporten die uw score verlagen, verbetert dit uw kredietwaardigheid.

U heeft formulieren nodig van het bureau in kwestie ominvullen.Hiermee bewijst u dat u een schuld heeft betaald die op uw rapport staat.Elke foutsituatie vereist bepaalde informatie van u om te bewijzen dat het een fout is.Nadat u de fouten heeft verholpen, zijn er andere manieren waarop u uw eigen kredietgeschiedenis kunt herstellen.

Kijk naar de kredietlijnen die u nog open heeft staan.Als het bedrag dat u verschuldigd bent dicht bij uw kredietlimiet ligt, verlaagt dat uw credit score.Het beste wat u kunt doen om het herstel van uw kredietgeschiedenis te bespoedigen, is deze saldi afbetalen.

Doe meer dan het minimumbedrag.Betaal zoveel als je kunt.En kom nooit te laat met betalingen, want die tellen echt mee op uw kredietrapport, vooral als het vaak voorkomt.

Als u kaarten heeft die worden belastdicht bij de limiet, maak grotere betalingen op die eersten om ze naar beneden te krijgen.Dit kan u helpen om te hoge kosten te voorkomen.Elke keer dat u te laat bent, kunt u tussen de $ 25 of als uw saldo uw kredietlimiet bereikt, elke maand honderden toevoegen aan kaarten die u niet eens gebruikt.

Ga zitten enzoek uit welke kaarten hogere rentetarieven hebben en maak een plan om er meer op te betalen.Maak een plan om uw schuld zo snel mogelijk af te betalen en doe uw best om niet nog meer schulden op te bouwen.In korte tijd zal uw herstel van uw kredietgeschiedenis zijn vruchten afwerpen.

Je bent misschien geïnteresseerd in