1. Homepage
  2. Economie

CURACAO BENZINE

CURACAO BENZINE
0

CURACAO BENZINE

Samenvatting: wat is er met Curaçao en zijn benzine?

Vraag je je af wat er zo belangrijk is aanCuraçaose benzine?Ten eerste was het eigenlijk de reden waarom de economie van Curaçao een hoge vlucht nam.Als u denkt dat toerisme de belangrijkste aanjager van de economie van Curaçao is, heeft u het mis.De meesten weten niet dat de olie op Curaçao eigenlijk de grootste bron van inkomsten is.

Hoe begon de productie van Curaçaose benzine?

Olie werd ontdektrond 1920 in het Venezolaanse meer van Maracaibo.Samen met Aruba begon Curaçao met het verwerken van ruwe olie voor Venezuela.De Royal Dutch Shell Refinery zorgde voor de grootste bron van werkgelegenheid op Curaçao.Het moedigde immigranten aan om massaal naar Curaçao te komen vanwege de werkgelegenheid in deze olieraffinaderij.

De Tweede Wereldoorlog zorgde ervoor dat de olie-industrie op Curaçao nog meer bloeide.Zijn raffinaderijen, samen met die van Aruba, voorzagen in de brandstofvraag van de geallieerde strijdkrachten in Noord-Afrika, waardoor ze kwetsbare militaire doelen werden.Amerikaanse soldaten werden onder bevel van de Koninklijke Marine en de Antilliaanse troepen geplaatst.

Door een verminderde vraag naar olie rond 1985 sloot Shell zijn raffinaderij en verkocht deze aan de lokale overheid.Curaçao liet het op zijn beurt verhuren aan PDVSA, een Venezolaanse oliemaatschappij die eigendom is van de staat.Dus twee dagen na sluiting van de raffinaderij werd deze geopend onder PDVSA.

Momenteel raffineert de Isla-raffinaderij op Curaçao dagelijks ongeveer 200.000 vaten ruwe olie, wat neerkomt op een productie van meer dan 320.000 vaten per dag.Midden-Amerika en de Caribische eilanden krijgen ongeveer de helft van de benzineproductie op Curaçao.Ongeveer 15% ervan wordt verkocht aan de Verenigde Staten en Canada, evenals Zuid-Amerika.De rest wordt lokaal en in het naburige Bonaire verkocht.

Hoewel er lokale bewoners zijn die tegen deze olieraffinaderijen zijn die de felbegeerde Curaçaose benzine produceren, vormen ze onmiskenbaar de basis van Curaçao’seconomie.Deze raffinaderijen bieden een groot aantal werkgelegenheidskansen voor zowel lokale bewoners als immigranten en dienen voor veel plaatsen als de belangrijkste bron van Curaçaose benzine.

Sommige inwoners hebben liever dat toerisme de grootste bron vanHet inkomen van Curaçao.Ze geloven dat de rijkdom aan cultuur, de goed onderhouden tropische ambiance, de geweldige historische bouwwerken en de vriendelijke mensen voldoende aandacht zullen trekken om aanzienlijke winst te maken voor Curaçao.

Het is een bekendefeit is echter dat Curaçaose benzine meer geld opbrengt dan toerisme.Hand in hand werken zou het meest effectief zijn om deze kwesties op te lossen.De verontreinigingsbeheersing in deze raffinaderijen moet zorgvuldig worden gecontroleerd door de overheid om ervoor te zorgen dat het toerisme ook voor Curaçao blijft werken.

Je bent misschien geïnteresseerd in