1. Hoofdpagina
  2. Economie

Dieselmotoren: profiteer van het voordeel!

Dieselmotoren: profiteer van het voordeel!
0

Dieselmotoren: profiteer van het voordeel!

Als u een voertuig met dieselmotor bezit, waardeert u waarschijnlijk de inherente kwaliteiten van dit type motor.Meer koppel, lager brandstofverbruik en eenvoudiger onderhoud zijn enkele kenmerken van het bezit van een dieselvoertuig.Toch klagen sommige automobilisten over het zwakke vermogen van de motor, vooral bij accelereren vanuit stilstand.Wat u misschien niet weet, is dat een dieselmotor kan worden aangepast om meer vermogen te produceren zonder het brandstofverbruik te schaden.Laten we eens kijken naar dieselmotoren en wat u kunt doen om er meer vermogen uit te persen.

Dankzij het werk van één man, Rudolf Diesel, hebben we een keuze als het gaat om autorijden.Naast hybride of rotatiemotoren, is de belangrijkste manier waarop de meeste voertuigen rijden via een door benzine aangedreven interne verbrandingsmotor.Met het patent van Diesel uit 1892 op de motor die zijn naam draagt, heeft diesel echter een belangrijke rol gespeeld bij het aandrijven van bussen en vrachtwagens in Noord-Amerika.Sommige personenauto’s, met name pick-ups, rijden ook op diesel, waardoor automobilisten kunnen kiezen voor benzine.

Dieselmotoren hebben de volgende voordelen ten opzichte van hun tegenhangers op benzine:

Diesels gebruiken luchtcompressie om verbranding te creëren, in plaats van het lucht/brandstofmengsel dat benzineauto’s nodig hebben.Dit kenmerk betekent dat dieselmotoren geen bougies nodig hebben en dus niet afgesteld hoeven te worden.

Dieselbrandstof heeft een hogere brandstofdichtheid dan benzine, waardoor het brandstofverbruik met 20% toeneemt.30% ten opzichte van vergelijkbare modellen met benzinemotor.

Dieselmotoren zijn goedkoper in onderhoud omdat ze minder onderdelen hebben dan een benzinemotor.De levensduur van een dieselmotor is ook aanzienlijk langer.

Als je koppel nodig hebt, met name voor het trekken van een boot, camper of uitrusting, dan heeft een dieselmotor het voordeel.Een dieselmotor is beslist langzamer, vooral bij het wegrijden vanuit stilstand, maar bij het beklimmen van heuvels of het rijden over bruggen kan uw dieselaangedreven voertuig de uitdaging zeker aan.

Dus,waarom worden er in Noord-Amerika niet meer voertuigen op diesel gebouwd?Enkele redenen, waaronder:

Strengere emissiecontrolenormen.Dieselmotoren vervuilen meer, dus niet veel fabrikanten hebben de technologie verbeterd om een ​​motor te produceren dieis milieuvriendelijk.Verschillende nieuwe motoren van VW en anderen kunnen daar echter verandering in brengen.

Niet genoeg vermogen.Ja, een veelgehoorde klacht, zelfs bij turbodiesels, is datde motoren zijn niet krachtig genoeg.Noord-Amerikaanse chauffeurs zijn gewend om met minimale inspanning de snelweg op te gaan.Met een dieselmotor kan het wel twee keer zo lang duren om op volle snelheid te komen.

Gelukkig helpen verschillende aftermarket-productontwikkelaars automobilisten om meer vermogen uit hun dieselmotoren te halen.Prestatieprogrammeurs, gemaakt voor specifieke dieselmotoren, helpen automobilisten een mooie piek in pk’s en toenamen in koppel te zien.Het mooie van sommige van deze aftermarket-onderdelen is dat ze het brandstofverbruik niet schaden.Sommigen beweren zelfs te helpen het te verbeteren.

Ja, het aantal personenauto’s met dieselmotor dat momenteel op Noord-Amerikaanse snelwegen rijdt, is momenteel erg klein;maar met nieuwere, schonere en sterkere motoren die op komst zijn, zult u al snel merken dat u ook voor een voertuig met dieselmotor kiest.

Misschien bent u geïnteresseerd

Over de auteur

Laat een reactie achter