1. Homepage
  2. Economie

Diesel motoren

Diesel motoren
0

Dieselmotoren

Als u een voertuig met dieselmotor bezit, waardeert u waarschijnlijk de inherente kwaliteiten van dit type motor.Meer koppel, lager brandstofverbruik en eenvoudiger onderhoud zijn enkele kenmerken van het bezit van een dieselvoertuig.Toch klagen sommige automobilisten over het zwakke vermogen van de motor, vooral bij accelereren vanuit stilstand.Wat u misschien niet weet, is dat een dieselmotor kan worden aangepast om meer vermogen te produceren zonder het brandstofverbruik te schaden.Laten we eens kijken naar dieselmotoren en wat u kunt doen om er meer vermogen uit te persen.

Dankzij het werk van één man, Rudolf Diesel, hebben we een keuze als het gaat om autorijden.Naast hybride of rotatiemotoren, is de belangrijkste manier waarop de meeste voertuigen rijden via een door benzine aangedreven interne verbrandingsmotor.Met het patent van Diesel uit 1892 op de motor die zijn naam draagt, heeft diesel echter een belangrijke rol gespeeld bij het aandrijven van bussen en vrachtwagens in Noord-Amerika.Sommige personenauto’s, met name pick-ups, rijden ook op diesel, waardoor automobilisten kunnen kiezen voor benzine.

Dieselmotoren hebben de volgende voordelen ten opzichte van hun tegenhangers op benzine:

Diesels gebruiken luchtcompressie om verbranding te creërenversus het lucht / brandstofmengsel dat vereist is voor auto’s met benzinemotor.Dit kenmerk betekent dat dieselmotoren geen bougies nodig hebben en dus niet afgesteld hoeven te worden.

Dieselbrandstof heeft een hogere brandstofdichtheid dan benzine, waardoor het brandstofverbruik met 20-30% toeneemt ten opzichte van vergelijkbare benzinemotorenmodellen.

Dieselmotoren zijn goedkoper in onderhoud omdat ze minder onderdelen bevatten dan een benzinemotor.De levensduur van een dieselmotor is ook aanzienlijk langer.

Als u koppel nodig heeft, met name voor het trekken van een boot, camper of uitrusting, dan heeft een dieselmotor het voordeel.Een dieselmotor is beslist langzamer, vooral als je vanuit een doodlopende weg start, maar als je heuvels oprijdt of over bruggen rijdt, kan je dieselaangedreven voertuig de uitdaging zeker aan.

Dus, waarom worden er niet meer voertuigen gebouwd in Noord-Amerika?Amerika diesel aangedreven?Enkele redenen, waaronder:

Strengere normen voor emissiecontrole.Dieselmotoren vervuilen meer, dus niet veel fabrikanten hebben de technologie verbeterd om een ​​motor te produceren die milieuvriendelijker is.Verschillende nieuwe motoren van VW en anderen kunnen daar echter verandering in brengen.

Onvoldoende vermogen.Ja, een veelgehoorde klacht, ook bij turbodiesels, is dat de motoren niet krachtig genoeg zijn.Noord-Amerikaanse chauffeurs zijn gewend om met minimale inspanning de snelweg op te gaan.Met een dieselmotor kan het wel twee keer zo lang duren om op volle snelheid te komen.

Gelukkig helpen verschillende aftermarket-productontwikkelaars automobilisten om meer vermogen uit hun dieselmotoren te halen.Prestatieprogrammeurs, gemaakt voor specifieke dieselmotoren, helpen automobilisten een mooie piek in pk’s en toenamen in koppel te zien.Het mooie van sommige van deze aftermarket-onderdelen is dat ze het brandstofverbruik niet schaden.Sommigen beweren zelfs te helpen het te verbeteren.

Ja, het aantal personenauto’s met dieselmotor dat momenteel op Noord-Amerikaanse snelwegen rijdt, is momenteel erg klein;maar met nieuwere, schonere en sterkere motoren die eraan komen, kan het zijn dat u binnenkort ook voor een voertuig met dieselmotor kiest.

Je bent misschien geïnteresseerd in