1. Homepage
  2. Niet gecategoriseerd

Ontdek hoe de geschiedenis van de muziek uw muziek helderder zal maken

Ontdek hoe de geschiedenis van de muziek uw muziek helderder zal maken
0

Ontdek hoe muziekgeschiedenis je muziek levendiger maakt

Toen ik voor het eerst muziekgeschiedenis begon te bestuderen, wist ik niet waar ik aan begon.Ik had het idee dat muziekgeschiedenis een beetje een triviale bezigheid was…

Eerlijk gezegd heb ik alleen mijn cursus klassieke muziek gevolgd omdat ik de studiepunten nodig had.Ik weet zeker dat sommigen van jullie daar iets mee te maken kunnen hebben.Ik wist niet hoe interessant muziekgeschiedenis kon zijn.Zie je, in onze cultuur studeren velen van ons niet echt om muziek te begrijpen.Voor een groot deel van de wereld is muziek een taal, maar voor ons is het iets dat we passief consumeren.

Toen ik me echter begon te verdiepen in de geschiedenis van de westerse muziek,veranderde dat allemaal voor mij.Ik heb enige ervaring met het gebruik van muziekinstrumenten, maar ik heb er nooit een genoeg onder de knie om echt te begrijpen waar muziek om draait.Deze les heeft het me laten zien.

Als velen van ons aan de geschiedenis van muziek denken, bedoelen ze de geschiedenis van rockmuziek.We nemen aan dat de geschiedenis duidelijk is omdat de muziek duidelijk is.In feite is geen van beide het geval.De muziekgeschiedenis, of je het nu hebt over klassieke muziek, rockmuziek, jazzmuziek of wat dan ook, is altijd complex.Er worden nieuwe akkoordstructuren opgezet die nieuwe vormen van begrip van de mensheid met zich meebrengen.Er ontstaan ​​nieuwe ritmische patronen, die nieuwe methoden met zich meebrengen om de geschiedenis te begrijpen.En muziek laat dat allemaal zien.

De muziekgeschiedenis is tegenwoordig nog interessanter.Zelfs toen de les was afgelopen, kon ik niet stoppen met leren over de geschiedenis van muziek.Het had mijn eetlust gestimuleerd en ik wilde meer.Ik verwierf alle boeken over muziekgeschiedenis die ik kon ontdekken.Ik begon zelfs muziekvormen te onderzoeken die me voorheen niet hadden geïnteresseerd in de hoop mijn muzikale kennis verder te verbeteren.Toen ik op school studeerde voor een heel ander vak – een ingenieursdiploma – had ik erover nagedacht om het op te geven en terug te gaan om een ​​diploma in musicologie te halen.Zo gefascineerd ben ik door het onderwerp.

Als je nog nooit een cursus muziekgeschiedenis hebt gevolgd, weet je niet wat je mist.Je mist op geen enkele manier wat je niet weet, maar nogmaals… Geloof me, de cd’s zullen voor jou nooit meer hetzelfde klinken.Eigenlijk niet alleen de cd’s maar alle soorten media die je gebruikt of gaat gebruiken om je favoriete muziek af te spelen.Het geheel zal veel rijker, veel helderder en veel belangrijker lijken.Een nieuw lied kan een nieuwe manier van zijn weerspiegelen, en een nieuwe manier om het bestaan ​​in de wereld voor te stellen.Dit is wat leren over de geschiedenis van muziek voor velen van ons betekent.Probeer het gewoon en je zult het zien.

Naar muziek luisteren heeft nu een geheel nieuwe betekenis.Je kunt je alle verschillende soorten muzikale patronen voorstellen die er in de wereld zijn.Het zorgt ervoor dat je muzikale geest zich echt uitbreidt.

Je bent misschien geïnteresseerd in