1. Hoofdpagina
  2. Wetenschap

Eenvoudige eierwetenschapsprojecten

Eenvoudige eierwetenschapsprojecten
0

Easy Egg Science Projects

In dit artikel bekijken we een aantal interessante experimenten en wetenschappelijke projecten die je gemakkelijk kunt doen met eieren uit de koelkast.Je zult ontdekken dat het gewone ei een aantal verbazingwekkende eigenschappen heeft waarvan je je misschien niet bewust bent.

Er zijn een aantal wetenschappelijke eierprojecten die je kunt doen, maar ik zal er hier een paar noemen omwek uw interesse.Ik weet zeker dat je met een beetje fantasie nog veel meer kunt bedenken.

The Egg Drop Science Experiment

VoorIn dit experiment ga je een manier bedenken om een ​​ei in een klein bakje op te bergen, zodat het niet breekt als het van een bepaalde hoogte valt.U kunt zoiets als een klein koffieblikje gebruiken dat genoeg ruimte overlaat voor uw verpakking rond het ei om het te beschermen tegen de val.

U moet wat onderzoek doen om te bepalen watgeschikte materialen zijn om te voorkomen dat het ei breekt.Hier is zeker veel ruimte om te experimenteren met verschillende materialen en plaatsingen van het ei in de container.

Doe al je valtests vanaf een bepaalde hoogte, bijvoorbeeld 1,8 tot 2,4 meter.Laat de container ook elke keer op hetzelfde oppervlak vallen om uw resultaten consistent te houden.Houd, zoals altijd bij elk wetenschappelijk project, bij wat u hebt gedaan en de resultaten van elke valtest.

Het Crushing Strength Egg Science Project

Een heel interessant kenmerk van eieren is hun kracht.Die kracht is echter erg afhankelijk van de oriëntatie van het ei ten opzichte van de kracht of het gewicht dat erop wordt uitgeoefend.

Voor dit experiment ga je dus bepalen of eieren liggend of staand sterker zijnrechtop.U kunt ook een idee krijgen van hoeveel sterker ze in de ene positie zijn dan in de andere.Ik denk dat je het heel verrassend zult vinden hoeveel verschil de positie van het ei maakt.

Wat je nodig hebt voor dit ei-wetenschappelijk project:

1.Een lege eierdoos

2.Sommige boeken

3.Een paar kleine vuilniszakken

4.Wat tape

5.Een weegschaal om de boeken te wegen (optioneel)

Haal de bovenkant van de doos en plaats vier eieren in het midden en in een rechthoekige opstelling.Laat een ruimte ertussen op elke rij.Leg een plastic zak op tafel onder de doos.Plaats de andere zak over de eieren.

Begin nu een voor een boeken op de eieren te leggen.Zorg ervoor dat ze gelijk zijn en niet omvallen.Kijk hoeveel je kunt plaatsen voordat een ei breekt.Weeg alle gebruikte boeken als je een weegschaal hebt.Je hebt nu een idee van hun kracht van begin tot eind.

Test hun kracht liggend:

Leg een tas op tafelen maak vier lussen tape met de plakkerige kant naar buiten.Plaats de tape op de zak in ongeveer dezelfde opstelling als de eieren in de doos.Dit is om te voorkomen dat de eieren gaan rondrollen.

Plaats nog een zak over de eieren en begin met het plaatsen van boeken.Hoeveel boeken waren er nodig voordat er een ei brak.Weeg de boeken als je een weegschaal hebt.Je weet nu of eieren staand of liggend sterker zijn.En je hebt een idee hoeveel sterker ze in die ene positie zijn dan in de andere.

Ik hoop dat je deze experimenten leuk vond en je fantasie gebruikt om nog interessantere eierwetenschapsprojecten te ontwikkelen die je kuntthuis doen.

Misschien bent u geïnteresseerd

Over de auteur

Laat een reactie achter