1. Homepage
  2. Wetenschap

Eet je weg naar een gezondere jij

Eet je weg naar een gezondere jij
0

Eet op weg naar een gezondere jij

Naarmate steeds meer mensen geïnteresseerd raken in een lang leven, is er een intense nieuwe focus op de rol die voeding speelt in het algehele levengezondheid van iemands lichaam.Er zijn een aantal goed begrepen voedingsfeiten die mensen helpen hun welzijn dramatisch te verbeteren.

Als je ‘meer onderzoek doet’ naar voeding, zorg er dan voor dat je meer dan één aanpak leest.Er is meer dan één denkrichting, en mode komt en gaat, zelfs in deze zogenaamde ‘wetenschap’. Bij het nemen van een beslissing welke je moet volgen, is de cruciale test wat werkelijk voor jou werkt.Mogelijk moet u meer dan één theorie op de proef stellen voordat u de juiste theorie voor u vindt.

Als u een bagel bij een bakkerij koopt, let dan op de portiegroottes.De meeste bakkerijen geven je een bagel die eigenlijk uit twee of meer porties brood bestaat.Als je van bagels uit een bakkerij houdt, overweeg dan om de bagel met iemand te delen.Je kunt een bagel kopen voordat je naar je werk gaat en de helft aan een collega geven.Dit kan een aardig gebaar zijn en een manier om uw portiegroottes onder controle te houden.

Als u in de supermarkt bent, koop dan geen junkfood.Als je junkfood in huis hebt liggen, is de kans groot dat je het uiteindelijk consumeert.Dit voedsel in de eerste plaats niet kopen is de beste manier om dit te voorkomen.

Wees voorzichtig als u fruit eet.Fruit bevat veel vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft, maar ze bevatten ook grote hoeveelheden fructose, een krachtige suiker.Probeer vooral fruit te eten bij het ontbijt of na een training, want dan heeft je lichaam de suikers het meest nodig.

Als je voeding overweegt, is het belangrijk dat je voedingsmiddelen opneemt waar je van houdt, omdater is geen betere manier om aan voeding te komen dan wanneer je ervan geniet.Er zijn veel manieren waarop u extra voedingsvoordelen kunt toevoegen aan voedingsmiddelen waar u van houdt, simpelweg door belangrijke ingrediënten toe te voegen of weg te laten.Zoeken naar recepten met laag vetgehalte levert veel goede resultaten op.

Probeer uw eigen snackdoos voor uw kantoor samen te stellen.Houd uw gezonde snacks bij de hand.Als u uw eigen snacks heeft, zult u minder in de verleiding komen om de ongezonde snacks te eten die mogelijk verkrijgbaar zijn bij de automaten op uw kantoor.Als je bijna geen tussendoortjes meer hebt, zorg er dan voor dat je deze vervangt voordat je helemaal op bent.

Als je diabetes hebt, probeer je dan aan specifieke maaltijd- en tussendoortjestijden te houden.Wanneer u niet eet, kan voor het op peil houden van uw bloedsuikerspiegel net zo belangrijk zijn als wat u eet.Als u een maaltijd overslaat, kan uw bloedsuikerspiegel dalen, en als u maaltijden te dicht bij elkaar eet, kan uw bloedsuikerspiegel stijgen.Werk samen met uw arts om het beste eetschema voor u te bepalen.

Samenvattend: als u een lang en gezond leven wilt leiden, moet voeding een rol spelen.Welk voedsel je lichaam binnenkomt, is van belang voor de lengte en kwaliteit van je leven.De voedingswetenschap biedt onschatbaar inzicht in de bouwstenen van uw lichaam en hoe u hun potentieel kunt maximaliseren.

Je bent misschien geïnteresseerd in