1. Homepage
  2. Cyberbeveiliging

E-commerce: historisch gezien

E-commerce: historisch gezien
0

E-commerce: historisch gezien

E-commerce werd gezien als een voorbijgaande bevlieging of gimmick toen de pioniers van het proces begonnen.Gebonden zijn aan een computerscherm om een ​​aankoop te doen waarop je zou moeten wachten, zou zeker niet in het belang van de consument zijn.Toch werden er vorderingen gemaakt en werd er verkocht.

Een van de heersende problemen in verband met vroege online transacties was de veiligheid van persoonlijke financiële informatie.Toen hackers toegang kregen tot niet-versleutelde gegevens, was het een verzamelpunt voor veel e-commercebedrijven.Er moest een betere manier zijn om online zaken te doen.

Het debuut van versleuteling

Webopedia beschrijft versleuteling als volgt: “De vertaling vangegevens in een geheime code.Versleuteling is de meest effectieve manier om gegevensbeveiliging te bereiken.Als u een versleuteld bestand wilt lezen, moet u toegang hebben tot een geheime sleutel of wachtwoord waarmee u het bestand kunt ontsleutelen.”

De sleutels tot e-commerce werden teruggegeven aan online bedrijven toen transacties versleuteld werden.Door de privacy van klantgegevens werd e-commerce weer een levensvatbare optie voor consumenten.

Plots begon de wereld van huisnijverheid en uitbreidingen van fysieke winkels te bloeien en begonnen ondernemers gewilligduik hun teen in de cybergrens.

Dit was een nieuwe manier van zakendoen op het snijvlak van immateriële activa.Ondernemers hadden niet langer absoluut verkooppersoneel nodig, er was niet langer een extraverte persoonlijkheid vereist voor het opstarten van een bedrijf, niet langer betekende een bedrijf een etalage.

Business Without Borders

De mogelijkheden werden uitgebreid naarmate meer en meer bedrijven begonnen in te zien dat hun bedrijf op een wereldwijde manier kon worden gepresenteerd.

Bedrijven werden zo geassocieerd met een stad of regioof district, maar online zakendoen kon zonder barrières of onderscheid.

E-commerce gaf ‘iedereen’ de kans om de zakenwereld te verkennen.Wat als elite en onbereikbaar werd gezien, was opeens een archaïsch begrip.E-commerce bloeide op een ‘geen discriminatie’-beleid.Ondernemers van alle leeftijden, rassenverschillen en economische niveaus begonnen waarde te zien in marketing voor een wereldwijde klantenkring die meer om het product gaf dan de arena van persoonlijke definitie die fysieke zaken vaak moeilijker maakte.

Een interessant paradigma

Een fenomeen dat zich in veel e-commercewinkels heeft voorgedaan, is de opkomst van een groeiend percentage van de online verkopen, terwijl de verkopen in fysieke winkels ofwel statisch zijn ofwel ineen lichte daling.Dit lijkt te duiden op een verandering in de aankoopbeslissingen en winkelpatronen van consumenten.

Misschien zullen we in de toekomst meer productfulfilmentcentra en minder fysieke winkels zien naarmate e-commerce blijft groeiensteam als eersteklas alternatief voor winkelen.

Je bent misschien geïnteresseerd in