1. Homepage
  2. Onderwijs

Onderwijs leidt tot vrijheid

Onderwijs leidt tot vrijheid
0

Onderwijs leidt tot vrijheid

Er zijn veel dingen in het leven waar ik om geef, maar er zijn weinig dingen waar ik genoeg passie voor heb om over te schrijven aan mensen die ikweet het niet.Een van de dingen waar ik niet genoeg over kan praten, is onderwijs.Ik geloof dat iedereen die in het Westen woont, het absolute voorrecht en de waarde van onderwijs moet begrijpen.

Ik raakte gepassioneerd door onderwijs toen ik naast een gezin woonde waar de kinderen nietniet naar school.Ik heb geen idee van de redenen waarom of zelfs de juridische gevolgen van de situatie, ik weet alleen dat ze niet zijn gegaan en dat ze nooit hebben leren lezen of schrijven.Ik herinner me dat ik me hier als klein meisje heel verdrietig over voelde.Verdrietig omdat ik niet begreep waarom ik naar school ging en al deze dingen leerde terwijl zij dat niet konden.En verdrietig omdat ik op de een of andere manier wist dat hun leven er heel anders uit zou zien dan het mijne, omdat ze niet de kans kregen om een ​​opleiding te volgen.

Ik ben nog steeds gepassioneerd door onderwijs omdat ikhebben een diep geloof dat onderwijs het belangrijkste is dat leidt tot vrijheid in het leven van mensen, gezinnen en zelfs naties.Als je erover nadenkt, zouden veel van de keuzes die je elke dag maakt niet in je leven zijn als je niet de opleiding had gehad die je de vaardigheden heeft gegeven die je hebt.Neem bijvoorbeeld alleen lezen.Hoe zou je leven eruitzien als je niet kon lezen?Behoorlijk anders, hè?Het is de opvoeding die je hebt gehad die je heeft leren lezen en daardoor een hele arena van mogelijkheden voor je leven heeft geopend.

Wat betekent dit voor jou?Nou, als je dit artikel leest, is de kans groot dat je het voorrecht hebt genoten van een opleiding en dat je in staat bent om te werken.Het betekent ook dat je dat voorrecht serieus moet nemen en verstandig moet gebruiken.Bedenk manieren om te blijven leren.Als je geen lezer bent, dan is dat mijn eerste suggestie: word er een.Word een persoon die geniet van het voorrecht van onderwijs door zoveel mogelijk te lezen en te leren.

Een andere geweldige manier waarop u uw opleiding kunt gebruiken om andere mensen te beïnvloeden, is door ze les te geven.Kijk welke programma’s er op lokale scholen bestaan ​​en doe mee met het helpen van kinderen in hun eerste jaren van onderwijs.Zie wat voor impact je kunt hebben op levens, simpelweg omdat je de gave van een opleiding hebt gehad.Onderwijs is een veel te kostbaar geschenk om lichtvaardig op te vatten of te verspillen.

Je bent misschien geïnteresseerd in