Noodlesplannen, echte levensreddende hulpmiddelen voor leraren

noodlesplannen-echte-levensreddende-hulpmiddelen-voor-leraren

Lesplannen voor noodgevallen, echte levensreddende hulpmiddelen voor docenten

Iedereen krijgt in het leven van die situaties te horen waarin zich een noodsituatie heeft voorgedaan en je er geen tijd voor hebt(of soms de mogelijkheid) om een ​​goed lesplan voor uw leerlingen op school te krijgen.Misschien heb je een noodgeval in je gezin of een verstoord reisplan en kun je gewoon niet naar school komen om gedetailleerde lessen achter te laten.Daarom is het essentieel dat je een noodlesplan bij de hand hebt.

Het noodlesplan moet op ELK moment in het jaar gebruikt kunnen worden.Het hoeft niet te passen bij wat u momenteel doet (en dat zou ook niet moeten – het moet worden gebruikt als u de normale subplannen niet kunt verlaten).De les moet verband houden met uw normale leerplan, maar kan een aanvulling of een verrijkende activiteit zijn.

Neem een ​​map (of een ringband met drie ringen) en label deze met de juiste tekst opde buitenafdekking.Er zijn zelfs mappen die je kunt kopen (sommige scholen stellen deze zelfs beschikbaar aan leraren) met het label ‘submap’ of ‘noodplannen’.Zorg er ook voor dat u een geschikte plek heeft voor uw noodmap op of in uw bureau.Sommige scholen vragen je om een ​​noodplan op kantoor te bewaren.Zorg er in beide gevallen voor dat de les gemakkelijk toegankelijk is voor een vervangende docent.

Denk erover om de lesactiviteiten in stappen van 10 tot 15 minuten te houden.Zo heeft de sub een betere controle over je kinderen.Leerlingen hebben moeite zich aan te passen aan veranderingen in hun routines, en je wilt niet terug moeten naar verwijzingen naar vakgebieden.

Houd de informatie geordend en gemakkelijk toegankelijk voor een sub.Houd er rekening mee dat de sub niet weet waar je normaal gesproken spullen bewaart, en dat hij of zij je gedachten niet kan lezen.Geef precies aan wat u wilt doen, waar u dit kunt vinden en wat u ermee wilt doen als ze klaar zijn.

Zorg ervoor dat u voldoende kopieën van eventuele werkbladen heeft gemaaktdus de sub hoeft dat niet te doen.En zorg ervoor dat u de antwoordsleutels achterlaat.Veel subs beoordelen je opdrachten zelfs voor je als je ze dit vraagt ​​in je plannen.

Doe dit vroeg in het jaar, dan kun je jezelf later veel kopzorgen besparen, om nog maar te zwijgenzorgen over wat er in uw kamer zal gebeuren als u er niet kunt zijn.

IDEEËN VOOR NOODLESPLANNEN:

Taalkunsten: voeg korteschrijfactiviteiten waarbij de meningen van studenten betrokken zijn.Ze hoeven dus niet over ‘achtergrondinformatie’ te beschikken en kunnen schrijven vanuit hun eigen ervaringen.De beoordeling van woordsoorten kan bestaan ​​uit gekke libs of eenvoudige, leuke werkbladen.

Wiskunde: laat een rekenmachineactiviteit achter.Dit kunnen zelfs puzzels of partnerspellen zijn.Of geef beoordelingsproblemen.

Wetenschap: Kopieer een wetenschappelijk artikel en laat leerlingen het aandachtig lezen en vragen beantwoorden.Maak speculaties en gebruik de wetenschappelijke methode.Of laat leerlingen plannen maken voor een labactiviteit.

Lezen: laat leerlingen een kopie van een kort verhaal of artikel achter, en vragen om te beantwoorden.U kunt zelfs een ’testafname’-oefening organiseren en passende antwoorden en strategieën bespreken.

Sociale studies: kaartactiviteiten zijn uitstekend geschikt voor noodplannen.Je kunt zelfs een eenheid van één dag opzetten in elk gebied/regio van de wereld, inclusief je eigen dorp of stad.

Iedereen kent situaties in het leven waarin zich een noodsituatie heeft voorgedaan, en je hebt niet de tijd (of soms de mogelijkheid) om een ​​goed lesplan voor je leerlingen op school te krijgen.Misschien heb je een noodgeval in je gezin of een verstoord reisplan en kun je gewoon niet naar school komen om gedetailleerde lessen achter te laten.Daarom is het essentieel dat u een lesplan voor noodgevallen bij de hand heeft.

————-

Berichtnavigatie

De mobiele versie afsluiten