1. Homepage
  2. Geschiedenis

Beroemde Fender Stratocaster-geschiedenis

Beroemde Fender Stratocaster-geschiedenis
0

Beroemde geschiedenis van de Fender Stratocaster

De geschiedenis van de Fender Stratocaster begint met de man die sommigen de koning van de surfmuziek noemen.Dick Dale is de man die volgens sommigen al in de jaren vijftig de surfmuziek heeft uitgevonden.Nee, het waren niet de Beach Boys.Het was Dick Dale.

Hij kreeg de muzikale hulp van Leo Fender, de uitvinder van de Fender Stratocaster.Een deel van de vroege geschiedenis van de Fender Stratocaster omvat het verhaal van Leo Fender’s geschenk aan Dick Dale van een Fender Stratocaster om te gebruiken in zijn live optredens.Hij wilde dat Dick de Fender Stratocaster zou proberen – en de rest is geschiedenis, zoals het gezegde luidt.

Heeft hij die gitaar geprobeerd!De geschiedenis van de Fender Stratocaster op dat moment was er een van misbruik maken en er doorheen leven, terwijl Dale op die gitaar sloeg, luide rauwe muziek de nacht in slingerde en negenenveertig verschillende versterkers vernietigde totdat er een daadwerkelijk in brand vloog.Stratocaster-geschiedenis die avond, inclusief de vermakelijke Dick Dale die de rechtshandige gitaar gebruikte voor linkshandig spel, ondersteboven speelde en geheel nieuwe geluiden creëerde.

Leo, Freddy Fender en Dale bundelden hun krachten omvond nieuwe, meer aanvaardbare luidsprekers en dit was het begin van heavy metal Fender Stratocaster.Ze benaderden een bedrijf dat luidsprekers maakte en vroegen of ze een Fender Stratocaster-luidspreker van vijftien inch wilden ontwerpen.Dit schreef Fender Stratocaster-speakergeschiedenis.

De geschiedenis van Fender omvatte het feit dat Dick Dale de eerste persoon werd die het imago van een stille gitarist nam en hem of haar transformeerde in een luide heavy metal-entertainer.

In dit deel van de Fender-geschiedenis was ook Guitar Player Magazine opgenomen, dat als resultaat Dick Dale nu de vader van heavy metal noemde.De geschiedenis van Stratocaster gaat dus over de overgang van rustige, rustgevende meezing-surfmuziek naar het heavy metal-geluid van de jaren zestig.

Je bent misschien geïnteresseerd in