1. Homepage
  2. Wetenschap

Glasvezel toepassingen (2)

Glasvezel toepassingen (2)
0

Gebruik van glasvezel

Al meer dan twintig jaar van zijn bestaan ​​domineert glasvezel al de metalen draden en kabels.Glasvezel heeft steeds meer bekendheid gekregen vanwege de bewezen functionaliteit die moeilijk te evenaren is met door babymetaal gemaakte draden en kabels.Het gebruik van glasvezel is zo voordelig dat steeds meer industrieën overstappen op glasvezel.

Het gebruik van glasvezel is eerder voordelig dan nadelig. Misschien is de enige zorg van glasvezel dat het de neiging heeftduurder worden, maar de voordelen van het gebruik van glasvezel zijn veel groter dan het bedrag dat voor de aanschaf ervan wordt uitgegeven.Glasvezel heeft in de loop der jaren een grote aantrekkingskracht gekregen vanwege de enorme functionaliteit.Mensen met verstand van internet hebben ongetwijfeld glasvezel te danken, vanwege de mogelijkheid om gegevens razendsnel over te dragen.

Welke industrieën die hebben geprofiteerd van glasvezel gebruiken?

Telecommunicatie.Telefoons over de hele wereld zijn bijna verbonden met glasvezel.Het is bewezen dat de overdracht van gegevens veel duidelijker is in vergelijking met deze die waren verbonden met metalen draden en kabels en waarvan de gegevens via een satelliet werden verzonden.Telefoon- en faxkabels die zijn gemaakt van glasvezel zijn nu gemeengoed.Ook al is glasvezelkabel moeilijk te splitsen, heel moeilijk, toch is de telecommunicatie-industrie doorgegaan met het steunen van glasvezelgebruik.

Computernetwerken.Computerterminals zijn nu verbonden met behulp van glasvezelkabels.Het mooie van glasvezel is dat zelfs als de kabels over een lange afstand zijn uitgerekt en meerdere keren zijn gedraaid, de kwaliteit van de verzonden gegevens niet wordt aangetast.Business Process Outsourcing (BPO)-bedrijven die sterk afhankelijk waren van het gebruik van computers, hebben enorm veel geld uitgegeven om al hun computerterminals met glasvezelkabels te verbinden.

Medische wetenschappen.De medische wereld is onder de indruk van het gebruik van glasvezel.Veel van de gadgets en medische faciliteiten die door artsen en wetenschappers worden gebruikt, maken allemaal gebruik van glasvezel.Vanwege het wonder dat glasvezel kan doen voor de wetenschap, worden endoscopen, laparoscopen en andere gadgets die door lichaamsholten gaan nu gebruikt om bepaalde soorten ziekten te diagnosticeren.Als een fakkeldrager verlicht glasvezel de menselijke holte waarin de gadget is geplaatst, waardoor de arts gemakkelijker een diagnose kan stellen.

Luchtvaart.Uw beroemde Boeing 777 of raketten die op het punt staan ​​te worden gelanceerd, hebben allemaal glasvezel gebruikt.De luchtvaartindustrie profiteert van het nut van glasvezel omdat glasvezel wordt gebruikt als sensoren.

Glasvezel heeft vele toepassingen en veel industrieën hebben er baat bij gehad.In de komende jaren zullen meer sectoren schakelen en overstappen op glasvezel.

Je bent misschien geïnteresseerd in