1. Homepage
  2. Wetenschap

Forensische wetenschap – de vele wetenschappen die worden toegepast op het oplossen van misdrijven

Forensische wetenschap – de vele wetenschappen die worden toegepast op het oplossen van misdrijven
0

Forensische wetenschap: de vele wetenschappen die worden toegepast bij het oplossen van misdaad

Programma’s over forensische wetenschap staan ​​bovenaan de kijkcijfers, ongeacht of de wetenschap helpt bij onopgeloste mysteries, het oplossen van actuele zaken, of gewoon een fictieve weergave van een van de vele CSI-spin-offs.

Met de toegenomen zichtbaarheid van forensische wetenschap is het geen wonder dat mensen meer belangstelling krijgenin het proces als een carrière en als een onderwerp van interesse.

Als u een carrière in de forensische wetenschap overweegt, zijn er veel gebieden waarop u een niche kunt kiezen.Niet alleen is er recherchewerk bij de politie dat momenteel zo populair is op het kleine scherm, er zijn ook veel andere mogelijkheden.

Forensische wetenschap is ook van toepassing in een groot aantal situaties.Anders dan op televisie zijn forensische wetenschappers zeer gespecialiseerd en het zal je misschien verbazen op welke gebieden ze deze vaardigheid toepassen.

Handschrift- en documentatie-experts worden beschouwd als forensische wetenschappers.De professionals onderzoeken stukken documentatie om te bepalen wie ze heeft geschreven, evenals ander papieren bewijsmateriaal zoals loten of de afdrukstijlen van faxmachines.Nogmaals, het potentieel voor verkeerde informatie is enorm: de forensische documentonderzoekers analyseren geen persoonlijkheden op basis van handschriftmonsters.

Forensische botanici zijn gespecialiseerd in het plantenleven, inclusief stuifmeel, dat ter plekke wordt gevondenen kan aanwijzingen geven over het tijdstip en de locatie van het overlijden.Evenzo helpen forensisch entomologen het tijdstip en de doodsoorzaak te bepalen door hun kennis van insecten en ander klein leven dat ter plaatse kan worden gevonden.

Andere gebieden van forensische wetenschap omvatten experts in vuurwapens.of tools, forensisch antropologen en forensische orthodontie.

Al deze gebieden zijn zeer gespecialiseerd en het is eenvoudigweg niet mogelijk dat één persoon al deze gebieden binnen zijn expertisegebied heeft.Ze volgen allemaal een uitgebreide training in hun gekozen vakgebied, maar werken allemaal samen om misdaden op te lossen.

Bovenal moet de persoon die geïnteresseerd is in forensische wetenschap de context van prime-time televisie onthouden.Zaken worden nooit opgelost in het uur dat de show nodig heeft om te draaien of zelfs in de dagen die de show vertegenwoordigt.Forensische wetenschap is een veel trager, zeer gedetailleerd proces, en als u het veld overweegt, is het belangrijk om dat in gedachten te houden.

Je bent misschien geïnteresseerd in