1. Homepage
  2. Wetenschap

Forensisch onderzoek in de klas: Court TV komt naar Atlanta Schools

Forensisch onderzoek in de klas: Court TV komt naar Atlanta Schools
0

Forensics in the Classroom: Court TV komt naar Atlanta Schools

Scheikunde- en biologiestudenten van Atlanta Schools North Atlanta High School zetten hun laboratoriumvaardigheden in voor een rechtbankTV-filmploeg op 11 april. Als onderdeel van het programma ‘Forensics in the Classroom’ leerden studenten hoe ze bewijsmateriaal van een plaats delict konden verzamelen en analyseren.Ze vlogen niet blind.In plaats daarvan kregen ze hulp van een reeks experts op het gebied van strafrechtelijk onderzoek, te beginnen met het hoofd van hun eigen wetenschappelijke afdeling, Dr. Cadence Spearman.Naast Dr. Spearman hadden de studenten ook contact met Court TV-presentatrice Rachelle Savoia, politieluitenant H. Cotton – Tukes, forensisch onderzoekers van de politie van Fulton County en een instructeur criminele wetenschap van Bauder College.

De geënsceneerde misdaad vond plaats in de kantine van de school en omvatte daden van vandalisme en een doorgesneden gasleiding.Studenten werkten door de plaats delict en leerden de juiste procedures voor het verzamelen van bewijsmateriaal.Het bewijsmateriaal dat ze verzamelden, waaronder haarvezels, maaginhoud en bloedmake-up, werd vervolgens geanalyseerd in het schoollaboratorium.

De oefening demonstreerde een nieuw, op standaarden gebaseerd forensisch curriculum ontwikkeld door de rechtbankTV, de American Academy of Forensic Sciences en de National Science Teachers Association.Het programma combineert standaard laboratoriumtechnieken op de middelbare school met een element om mysteries op te lossen.

Studenten van de North Atlanta High School namen deel aan deel vier van het curriculum ‘Forensics in the Classroom’.De misdaad die ze onderzochten, genaamd “The Cafeteria Caper”, betrof een vernielde cafetaria op een middelbare school die mogelijk verband hield met een ondergrondse club.De laboratoriumtechnieken die nodig waren voor het onderzoek omvatten een enzymtest en de analyse van haar, bloed en DNA, allemaal in hun eigen schoollaboratorium.

Om met de oefening te beginnen, kregen de leerlingen hand-outsdat verklaarde de achtergrondinformatie van het misdrijf dat ze zouden onderzoeken.Ze krijgen ook verschillende hand-outs waarin de aard van forensisch onderzoek wordt uitgelegd en hoe forensische technieken worden gebruikt om misdaden op te lossen.

De leerlingen onderzoeken een scala aan bewijsmateriaal.Een deel ervan komt van de plaats delict zelf, maar studenten hebben ook toegang tot een nepwebsite met details over de praktijken van de undergroundclub die ze onderzoeken.De website biedt hen aanvullende informatie over het fysieke bewijsmateriaal dat ze hebben verzameld, waardoor ze het bewijsmateriaal kunnen matchen met verdachten van de website.

Het curriculum ‘Forensics in the Classroom’ bood een gedetailleerd laboratoriumhandleidingen voor het uitvoeren van de nodige experimenten.Nadat ze tot hun conclusies waren gekomen, kregen ze instructies hoe ze Crime Lab-rapporten moesten invullen om hun bewijsmateriaal te documenteren.

De ‘Cafetaria Caper’ behandelde vijf van de nationale forensische curriculumnormen.Deze omvatten:

• Een begrip ontwikkelen van de cel (inclusief enzymfunctie, organische moleculen en indicatoren)

• Een begrip ontwikkelen van de moleculaire basis van erfelijkheid (inclusiefchromosomen, DNA en genetische overerving

• Wetenschappelijk onderzoek begrijpen en uitvoeren

• Verschillende gegevens analyseren en synthetiseren om een ​​conclusie te trekken

• Een begrip van wetenschap en technologie ontwikkelen

Het ‘Forensics in the Classroom’-curriculum bestaat uit vijf onderdelen die in dezelfde lijn zijn ontworpen als de ‘Cafetaria Caper’. Met namen als ‘It’s Magic’, ‘The Celebration’,’The Car That Swims’ en ‘Renter’s Beware’, elke unit belooft een unieke verhaallijn en een andere set laboratoriumtechnieken die kunnen worden gebruikt. Alle vijf units zijn gratis verkrijgbaar bij Court TV op www.courttv.com.

Je bent misschien geïnteresseerd in