1. Homepage
  2. Nieuws

Een Killer News Hook krijgen

Een Killer News Hook krijgen
0

Krijg een geweldige nieuwshook

Krijg een nieuwshook.

Als u een persbericht gaat schrijven, is dat waarschijnlijk het belangrijkste dat uwat u kunt doen, is een geweldige nieuwshaak maken.Een persbericht zonder nieuwshaak is gewoon flagrante reclame, simpel en duidelijk.Er is niets dat journalisten meer afschrikt dan een persbericht dat alleen maar reclame is, en als je ze uitschakelt, zijn ze vaak voorgoed uitgeschakeld.

Dus, met dit in gedachten, creëer een nieuwshaak voor jepersbericht en mediaplan in het algemeen is waarschijnlijk het belangrijkste dat u kunt doen.Maar hoe doe je dat?

Een nieuwshaak kan worden gedefinieerd als de eigenschap in je persbericht die ervoor zorgt dat iemand het leest en zegt: ‘Ik ben blij dat ik dit heb gelezen.Dit is echt nieuws.”Een nieuwshaak probeert niet direct iets te verkopen, maar om echt nieuws onder de aandacht van de lezer te brengen en hen aan te moedigen meer over u te weten te komen.

Als u een groot bedrijf bent, kan bijna alles wat u doet dat zijnbeschouwd als nieuws.Neem bijvoorbeeld Google.Alles wat ze aankondigen is meestal voorpaginanieuws, hoe klein het ook is.Maar waarschijnlijk heb je niet zoveel geluk, dus je moet er verzorgd uitzien.

Als je auto’s verkoopt bij een lokale dealer, kan een nieuwshaak zijn als een lokale beroemdheid een functie vervult bij je dealer of zelfsals ze lange tijd en uitgesproken klanten zijn.Als u haardrogers verkoopt, is het upgraden van uw model van XD1000 naar XD1001 geen nieuws buiten de haardrogergemeenschap.Er zijn echter tal van manieren om nieuws te genereren uit iets dat normaal gesproken niet als nieuws kan worden beschouwd.

Om dit te doen, moet je jezelf de 6 vragen stellen die elke journalist altijd stelt.

Wie

Wat

Waar

Wanneer

Waarom

Hoe

Als u al deze vragen kunt beantwoorden, dan heb je iets dat naar de volgende fase kan gaan.Als je deze vragen niet adequaat kunt beantwoorden, moet je het opnieuw proberen en iets vinden dat legitiem als nieuws kan worden beschouwd.

Als je dit hebt, moet je nadenken over

Wat een lid van het grote publiek zou denken over dit nieuws

Wat journalisten zouden denken

Wat een lid van uw demografische doelgroep zou denken

Als u dit krijgt,beslis hoe je elke groep gaat aanspreken.Als je PR wilt, moet je meestal via de journalist gaan.De journalist moet een goed idee hebben van wat het grote publiek wil en wat de demografische doelgroep wil, dus als je nieuws hebt, zullen ze dat doorgeven.

Met dit in gedachten, als je iets gespecialiseerds verkoopt,en dan moet u zich richten op publicaties en media die zich op die specifieke branche richten.Als je iets algemeners hebt, moet je je richten op de meer algemene media.

Je bent misschien geïnteresseerd in