1. Homepage
  2. Nieuws

Gratis publiciteit krijgen voor uw bedrijf

Gratis publiciteit krijgen voor uw bedrijf
0

Gratis publiciteit krijgen voor uw bedrijf

Adverteren is de wereld vertellen hoe geweldig u bent, terwijl publiciteit is dat anderen de wereld laten vertellen hoe geweldig u bent.Bedrijven en organisaties die het belang van publiciteit begrijpen, zijn over het algemeen succesvoller dan bedrijven die alleen reclame gebruiken om hun doelgroepen te bereiken.

Kranten, tijdschriften en nieuwsprogramma’s op radio en televisie staan ​​vol met verhalenover bedrijven en organisaties.Degenen die weten hoe ze materiaal professioneel aan de juiste mensen moeten presenteren, krijgen gratis media-aandacht, terwijl degenen die niet begrijpen hoe publiciteit werkt, moeten vertrouwen op grote advertentiebudgetten om hun publiek te bereiken, meestal met minder indrukwekkende resultaten.

“Als u een nieuwsorganisatie zover kunt krijgen dat zij verslag uitbrengt over uw evenement of iets prijst dat u doet, heeft u een enorme hoeveelheid geloofwaardigheid verworven die simpelweg niet kon worden gegenereerd doorbetaalde advertenties,’ zegt David Forman, een PR-veteraan en auteur van ‘Publicity Professor’, een werkboek dat ondernemers leert hoe ze gratis berichtgeving kunnen krijgen.

De eerstestap in het bereiken van mediaprofessionals is het maken van een aantrekkelijk persbericht.Het belangrijkste doel is om een ​​redacteur of producent te interesseren voor wat je te zeggen hebt of voor wat je doet.Het moet voldoende informatie, bijzonderheden en citaten bevatten zodat een schrijver er een verhaal van kan maken zonder u ooit te hoeven bellen.

Een mediamelding is een ander hulpmiddel om persaandacht te krijgen.Het doel is om bureaus voor nieuwsopdrachten de details over een evenement te geven op een manier die redacteuren of tv-nieuwsregisseurs verleidt om een ​​verslaggever of cameraploeg te sturen.

Er zijn tientallen andere manieren omzorg voor berichtgeving, zoals het plaatsen van hoofdartikelen of het schrijven van pitchbrieven waarin u uw expertise over een onderwerp aanbiedt voor offertes of on-air interviews.

Forman zegt dat u geen externe medewerkers hoeft in te hurenhelpen om publiciteit te krijgen.

“Niemand kent uw bedrijf beter dan u,” zei Forman.”U hoeft alleen maar de juiste persoon te bereiken met uw bericht, in een formaat dat mediaprofessionals verwachten.”

Aan de hand van praktijkvoorbeelden laat “Publicity Professor” u zienhoe u redacteuren en producenten precies kunt geven waarnaar ze op zoek zijn om uw verhaal gratis te behandelen.

De handleiding bevat eenvoudig te volgen sjablonen voor persberichten, mediameldingen,speelverhalen en pitchbrieven;suggesties voor het creëren van nieuwswaardige speciale evenementen en prijsuitreikingen;en bronnen om contact op te nemen met lokale, regionale en nationale media.

Je bent misschien geïnteresseerd in