1. Homepage
  2. Economie

GM-stimuleringsprogramma

GM-stimuleringsprogramma
0

GM Incentive Program

HONDA EN TOYOTA BIEDEN AMERIKAANSE CONSUMENTEN HET HOOGSTE gemiddelde brandstofverbruik van auto’s van modeljaar 2007, meldde de regering woensdag.Het gemiddelde brandstofverbruik voor voertuigen uit 2007 was 20,2 mijl per gallon, hetzelfde als voor voertuigen uit 2006, zei de Environmental Protection Agency in een jaarverslag dat nieuwe testprocedures gebruikte.Voor individuele voertuigen zijn de testresultaten opgenomen op raamstickers in dealerkavels.Het bureau zei dat de algehele resultaten een stijging laten zien in vergelijking met voertuigen uit 2004, die gemiddeld 19,3 mpg waren.

Honda Motor Co. had het hoogste brandstofverbruik van alle fabrikanten met 22,9 mpg, een lichte dalingvergeleken met de line-up van 2006.Toyota Motor Corp. boekte een gemiddelde van 22,8 mpg voor zijn voertuigen uit 2007, vergeleken met 22,4 mpg het voorgaande jaar.Het gemiddelde van Toyota werd geholpen door de gas-elektrische Prius-hybride, die met 46,2 mpg het hoogste gecombineerde brandstofverbruik had van alle personenauto’s.Zuid-Korea’s Hyundai Motor Co., dat Kia-voertuigen omvat, verbeterde tot 22,7 mpg voor voertuigen van 2007, gevolgd door Volkswagen AG met 21,4 mpg.Nissan Motor Co. boekte het afgelopen jaar de grootste winst van alle autofabrikanten, met een verbetering van 0,6 mpg tot 20,6 mpg.General Motors Corp. voerde binnenlandse autofabrikanten aan met 19,4 mpg, gevolgd door Ford Motor Co. met 18,7 mpg.Voor het derde achtereenvolgende jaar had de Escape-hybride van Ford met 29,7 mpg het hoogste brandstofverbruik van alle lichte vrachtwagens.

DaimlerChrysler AG, dat onlangs de verkoop van een meerderheidsbelang inChrysler aan private equity-firma Cerberus Capital Management kreeg de laagste score met 18,3 mpg, een cijfer dat de afgelopen drie jaar ongewijzigd is gebleven.De cijfers zijn voor het eerst berekend op basis van testmethoden die zijn ontwikkeld om het rijgedrag beter weer te geven en een meer realistische schatting te geven.De nieuwe tests leidden tot een verlaging van het brandstofverbruik met 6 procent in vergelijking met eerdere schattingen op basis van oude testcriteria, aldus de EPA.

Per voertuigtype verbruikten personenauto’s gemiddeld 23,4 mpg in 2007 — onveranderd ten opzichte van 2006. SUV’s waren gemiddeld 18,1 mpg, een stijging van 0,3 mpg, en pick-ups waren ongewijzigd op 16,2 mpg.EPA-beheerder Stephen L. Johnson zei dat de bevindingen het bewijs zijn dat “autofabrikanten gehoor geven aan

de oproep van president Bush om het brandstofverbruik te verbeteren en de afhankelijkheid van ons land van buitenlandse olie te verminderen.” Maar de cijfers onderstreepten klachten in het Congres dat de auto-industrie er niet in is geslaagd om de productie van voertuigen die meer kilometers kunnen maken op een liter benzine snel op te voeren.De Senaat keurde in juni wetgeving goed die autofabrikanten zou verplichten om efficiëntere voertuigen te bouwen;de maatregel is in behandeling bij het Congres.

Nu meer consumenten grotere voertuigen besturen dan een generatie geleden, is er weinig vooruitgang geboekt op het gebied van brandstofverbruik.Het huidige wagenpark is minder efficiënt dan bijvoorbeeld de nieuwe voertuigen die in 1981 zijn geproduceerd en ligt ver onder de piek van 22 mpg in 1987.

Je bent misschien geïnteresseerd in