1. Hoofdpagina
  2. Nieuws

Goodnewsamerica.us gebruikt open source om Amerika te informeren

Goodnewsamerica.us gebruikt open source om Amerika te informeren
0

Goodnewsamerica.us gebruikt open source om Amerika te informeren

Atlanta, GA, 13 juli 2004 – In de wereld van online nieuws kan de concurrentie zwaar zijn.De nieuwste aanwinst in die wereld, goodnewsamerica.us, wil een speler zijn in deze wereld en ze zijn van plan dat te doen met Open Source software.Ze hebben gekozen voor het e107 Content Management Systeem om hun boodschap over te brengen en hun werk veel gemakkelijker en efficiënter te maken.Het kiezen van een CMS is niet eenvoudig, aangezien er meer dan 600 concurrerende systemen zijn, zowel open source als commerciële systemen.

“Het gebruik van het e107-systeem geeft ons de flexibiliteit en functionaliteit om direct toe te voegen/bewerken/verwijderen van overal ter wereldwaar internettoegang is”, zegt Ernest Fretwell, hoofdredacteur van goodnewsamerica.us.”Dit is een sterk pluspunt. We hebben met veel verschillende systemen gespeeld en geprobeerd, van Open Source CMS-systemen zoals PHP Nuke tot commerciële CMS-systemen zoals Red Dot Solutions. We hadden iets nodig waarbij het coderen en maken van plug-ins gemakkelijk was, en ietswaar we functionaliteit in een oogwenk konden in- en uitschakelen. E107 werkt voor ons omdat het gestroomlijnd en snel is aan de achterkant. We vonden ook dat de community die e107 bestuurt de vriendelijkste en meest behulpzame van alle open source-opties is.”

Goodnewsamerica.us prijst zichzelf aan als een bron van patriottische nieuwslinks die u nieuws brengt waarvan de redacteuren denken dat het goed is voor Amerika.Ze nemen geen probleem met hun vooringenomenheid.”We onderzoeken en plaatsen links naar nieuwsverhalen, zowel nationaal als internationaal, waarvan we denken dat ze belangrijk zijn voor Amerika. We zoeken geen excuses of argumenten om pro-Amerikaans te zijn”, zegt Fretwell.”We proberen u te wijzen in de richting van wat wij denken dat goed nieuws is, maar niet alles wat we posten is goed nieuws. We proberen een gemeenschapsgevoel op de site aan te moedigen waar lezers kunnen deelnemen door nieuws in te dienen of actuele gebeurtenissen te bespreken.”

Op de vraag hoe ze hun links verzamelen, zegt goodnewsamerica.us dat dit afkomstig is van “onbewerkt surfen en het nieuws lezen van elke beschikbare bron”.De “klikmeesters” zijn vereist om de Mozilla Firefox-browser te gebruiken om op het web te surfen vanwege het browsen met tabbladen en het ontbreken van kwetsbaarheden voor pop-ups, het kapen van services en malware.

De “klikmeesters” verzamelen links naar nieuws dat voldoet aan de beleidsnormen van goodnewsamerica.us, waarna de links worden goedgekeurd en op de site worden geplaatst.Het hele proces kan minder dan 30 seconden duren vanwege de interne communicatiefuncties van het systeem.”Een simpel systeem voor een simpel doel”, zegt Fretwell.Op de vraag om te onthullen wat en waar ze surfen, bekent Fretwell dat Free Republic, Drudge en Fox News “waarschijnlijk de sites zijn die we het meest controleren – vooral FR omdat die FReepers het nieuws sneller ontvangen dan enige andere gemeenschap op het net”.

In een IRC-interview met een sitelid van goodnewsamerica.us zegt byarst: “Naast de geweldige inhoud en het laatste nieuws vind ik het leuk omdat het zo gemakkelijk te gebruiken is. Niets is verborgen, en als je wilt, hoef je nooit de startpagina te verlaten om al het gewenste nieuws te krijgen. Hun slimme manier om extra inhoud te verbergen en weer te geven, houdt alles compact en gemakkelijk toegankelijk. Het ontwerp is zo eenvoudig dat het nieuws voor zichzelf laat sprekenEn zonder foto’s, advertenties of pop-ups is dit de snelste nieuwssite op internet.”

Een kijkje nemen op de site blijkt absoluut correct te zijn.Zeer zachte kleuren en gedurfde aandacht voor de belangrijkste koppen maken de site prettig voor de ogen.Natuurlijk is het boxy, maar zo werkt HTML.Een virtuele rondleiding door de beheer-achterkant van de site blijkt ook consistent eenvoudig en ongecompliceerd te zijn.

“De ‘.us’-domeinextensie was geen toeval”, zegt Fretwell.”We willen dat deze site zo pro-Amerika is als maar kan, vooral nu het land in oorlog is. De beste generatie stapte naar de plaat en redde de wereld, en nu zijn mijn generaties aan de beurtWe doen gewoon wat we kunnen om de oorlog te helpen winnen.”

Misschien bent u geïnteresseerd

Over de auteur

Laat een reactie achter